Dlouhodobý vztah

Otázku položila: Bývalá uživatelka #14140 4.7.2012 13:56

Ahoj holky :-) S přítelem jsme spolu přes dva roky, mně je 18, jemu 20. Vztah je skvělý, rozumíme si, ale je jedna věc, co mě poslední dobou začíná trápit. Pro oba jsme vzájemně také prvními sexuálními partnery. Nejde spíš tak o mě, nijak mě neláká sex s někym jiným, spíš přemýšlím nad přítelem. V jeho věku mají jeho vrstevníci daleko větší zkušenosti, než jednu holku. Trápí mě taky časté narážky od jeho kamarádů, které mu jakoby předhazují, že oni si užívají, zatímco on nic nezažívá. Vím, že je neposlouchá a řiká jim, co si myslí, ale taky myslím, že ho to musí vnitřně hryzat.. Říká mi, že by si nedovedl představit vztah s někym jinym, s kym by si líp rozumněl a že by se snad nedokázal ani do žádné jiné zamilovat... ale. Prostě mi jde o to, jestli máte některá podobně zkušenosti. Jak dlouho vydržel vztah, ve kterém jste byla pro protějšek tou "první"? A myslíte, že "má takový vztah budoucnost"? Omlouvám se, že to zní asi hloupě, ale poslední dobou mi to opravdu vrtá hlavou.. Děkuju za odpovědi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Netrap se tím a užívej si vztah ;) Nikdo ti neřekne, jestli tvůj přítel opravdu jinou nechce. Samozřejmě je možné, že mu budeš do smrti stačit jen ty ;) Že většina mladých kluků jsou prasata, neznamená, že i tvůj, vždycky se najdou výjimky. Je možné, že to v něm hlodá, ale očividně je s tebou štastný a jen tak tě nebude chtít ztratit. Věř mu a užívej si ho. Já osobní zkušenost nemám, můj muž je mým prvním partnerem, ovšem je o dost starší a tudíž měl předemnou jiné ženy. Vím, že je rozdíl mezi holkou a klukem, ale mě také vždy všichni říkali (nebo teda hlavně jemu) že se budu chtít bavit a užívat si a nebudu s prvním kterého jsem potkala..... a vidíš, jsem mu věrná jedenáct let a nikdy jsem nebyla štastnější. A musím říct, že sex mám ráda, moc, ale vždy mi k tomu stačil ten jeden muž, protože jsem ho moc milovala a stále miluji.
    Tak neblbni a užívej si krásný vztah :)

  • Martasek894.7.2012 14:04

    Třeba já měla vztah 4 roky a ukončila jsem ho já. Prostě přítelovo chování nebylo zrovna moc hezké někdy a navíc jsem poznala toho, koho jsem prostě chtěla v tom příteli, takže jsem ho vyměnila. Po půl roce jsme se vzali, to už jsem byla měsíc těhotná, máme roční dcerku a jsme spokojení :)

  • Můj připad to není. Ale jedna moje kolegyně z práce je se svým manželem dvacet let. Byli svoji vzájemně první partneři, mají dvě děti, jedno už je dospělé. Mají překrásný vztah. Moje kamarádka je se svým manželem od svých šestnácti let. Také byli svoji první sexuální partneři. Mají dvě děti a taktéž krásné manželství. Takže ze svého okolí vím, že to prostě fungovat může. A dlouhodobě :o)

  • Jsme si navzájem 1.mi sexálními partnery (panic, pana), nevěřící (u věřících to i v dnešní době není až tak nic neobvyklého a dokonce stále funguje sexuální zdrženlivost až do svatby!):-), jsme spolu 10 let, 8 jako manželé, 3 děti, takže doufám, že náš vztah budoucnost má. Myslím také, že na počtu sexuálních partnerů, jak u muže, tak u ženy nezáleží, spíš vidím, jak to mají páry s něktrými minulými partnery složitější, komplikovanější, je, pravda, horší to vnímám právě u žen. Naštěstí manžel nikdy neměl kamarády (ani bych je tak nenazívala, možná i závidí, protže oni nenalezli ještě někoho, s kým by dokázali vydržet tak dlouhgo?) s takovým ražením, jako Tvůj přítel, vůbec se mi nelíbí, co se děje, protže To není přeci o tom a nevypováída to to vůbec o kvalitě člověka a už vůbec ne o jeho schopnostech udržet si vztah. Hodně štěstí:-)

  • Já byla pro mého přítele také první, on můj ne. Klape nám to skvěle už 5 let.

  • ahoj trápí mě to samé..jsme spolu skoro rok a já sem vždycky taková obezřetná a nad vším moc přemýšlím :/
    Budu moc držet palce ať vám to klape, určitě tě miluje a je s tebou šťastný..jste spolu už nějakou dobu, kdyby si ho nebavila tak už s tebou přeci dávno není :)

  • petulinkaa134.7.2012 15:52

    Někomu to nevadí,někomu jo,to je různy,ja osobne jsem treba nesnesla nebo ne neslnesla,ale nelakali me kluci,pro který bych byla prvni,jednoho jsem mela a ani jsem se s nim nedokazala vyspat,prestoze sex jsem milovala a miluju,ale s nim to proste neslo jak byl panic,nevim proc,proste me to nerajcovalo,mela jsem rada zkuseny chlapy a hlavne chlapy, od mích 15ti ne kluky,tim je i to,ze mam manžela o 18let staršího,takže jsem se vyblbnula dost,v podstate se na dlouho nevazala a spis si uzivala a vim,ze toho mam vyzkouseny az az a nemam co objevit co bych skoro nemela,takze asi takhle no...samozrejme jsou lidi co jsou spolu od prvniho vztahu,každý jsme jiny,ale pritel musí vedet jak to je a pokud ti toto rika a dokazuje ti to,tak nepremyslej ze by to melo byt jinak,az to bude jinak,stejnak se to dozvíš,takže si užívej :-)

  • Mě je 18, příteli 24, jsme od sebe 5 let a 2 měsíce, poznali jsme se na xchatu, jsme spolu už 4 roky a taky jsme sví první. Pro něj to bylo ,,až" v 19 letech ;)
    Takže nejsi sama a já jsem ráda, že také nejsem sama :) A podle mě je to fajn, nemusí se člověk bát nějakých nemocí apod. Poznáváte se navzájem. Je to přece krásné :)

  • ahoj, tak my s exem sme byli taky svoji první. a rozchod po skoro 11letech nebyl z důvodu, že by jsme hledali jiného partnera na sex. takže ano, myslím, že to vyjít může pokud oba cítíte, že jste spolu spokojení.

  • netrap se tím,nikdy nevíš co se stane, a co stát má se stane...ale neni důvod aby si se tím trápila...Pokud Tě miluje a myslim že ano, nemá důvod tě za někoho vyměnit...mohl by to udělat přeci už dávno..a Ty nad tím tak nepřemýšlej a hlavně se ho na to pořád neptej, vycítil by, že mu už tolik nevěříš a bylo by to v čudu, to nedělej..vyspovídej se nám, kamarádkám, ale jeho tím nezatěžuj..a ani sebe, užívej si ten váž krásný vztah...a věřim, že vám to bude klapat i nadále ..

  • Koukám, že jsme se úplně sešli :) Mě je také 18 a příteli 20, oba jsme také svými prvními sexuálními partnery a jsme spolu už 2 roky a pár dní. Byla jsem tenkrát hrozně ráda, když mi řekl, že budu jeho první. A ikdyby jsme spolu třeba nebyli do konce života, myslím, že na takový první sexuální zážitek jen tak nezapomene :) Občas mě popadají podobné myšlenky ale dávám tomu volný průběh. Řekla bych, že jsme oba se sebou spokojeni. Ale úplně jistá si nikdy nebudu... proto i dost často žárlím, ikdyž bezdůvodně.

  • Známá byla pro svého přítele taky první. Po čtyřech letech to nezvládl a podvedl jí poprvé, podruhé o rok později. Ona o tom ví, ale vydýchala to a jsou pořád spolu, už šestý rok. To ale neznamená, že ten Tvůj bude mít taky potřebu vyzkoušet toho víc...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist