Dlouhodobě špatné vyprazdňování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #338017 22.3.2016 22:41

Dobrý večer, prosím vás o radu. Už dlouhou dobu mě trápí špatný metabolismus a problémy s vyprazdňováním (někdy nejdu 4 i více dnů). Vyzkoušela jsem už dost věcí, ale nic moc na mě nezabírá (snad jen čípky, ale ty se nedají používat dlouhodobě). Snažím se jíst dost zeleniny, pít, používám lněné semínko, piju čaje na podporu metabolismu, zkoušela jsem i ráno na lačno vlažnou vodu, prostě hromadu věcí, ale zatím mi toho opravdu moc nepomohlo. Nebo jen párkrát a pak si asi tělo zvyklo... Můžu vypít litr vody z kvašných okurek a nic. Máte na to někdo nějaký figl?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen22.3.2016 22:45

    A co Ti na to řekl doktor?

  • Zkoušela jsi psyllium? To by ti mohlo pomoct ;-)

  • Vláknina a mě pomahá každé ráno jogurt, kefír nebo nějaky napoj s chia semínky, ty když si dám, tak jdu pak hned nebo druhý den určitě. Taky pohyb pomáhá a cviky na rozproudění střev, nějaká jsou na internetu.

  • zkus hned jak se ráno probudíš, vypít velkou sklenici teplejší vody, ve které je trocha citrónu a medu. pak počkat aspoň půl hodiny, než se najíš. tohle zopakuj aspoň třikrát denně, neomezuj tu teplou vodu s citrónem a medem jen na ráno. kup si švestkové kompoty a banány, rozmixuj vždycky 5-6 švestek+půl banánu, přilij do toho vodu z kompotu a trochu vlažné vody a to popíjej taky tak třikrát denně. vyřaď rohlíky a sladké pečivo. o zelenině a ovoci a pohybu víš. po té ranní sklenici vody zkus jít na záchod, chvíli posedět, ale netlačit. je potřeba z toho udělat zvyk. pokud se po pár dnech zase vrátíš k pečivu, tak to budeš mít zase zpátky... taky si zkus koupit kvalitní doplněk hořčíku, ten taky pomáhá na dobrou stolici.

  • trinetka23.3.2016 9:39

    A jíš dostatečně i jiné věci? Pokud držíš nějakou dietu, tak to může být horší. Mě třeba dost pomáhalo, jíst každý den jednu activii a šla sem opravdu denně..

  • ahoj.
    me nepomohlo ani ovoce, ani zelenina, vláknina, psylium, teplá voda, citronová voda, jablečný ocet s citronem, glycerinové čípky, švestky ani zapité mlékem, ani žádné forlaxy, NIC. Proste vubec nic, takze uplne soucitim!!!

    U doktora mi rekli ze pravdepodobne za tim bude psychika a taky spatne slozena streva - jsem hodne stihla a mam je tam "namackany".. dokonce to nejak odborne dr nazvala..

    PO kazdem jidle se nadymam jak balon..

    Jedine co mi za ty roky pomohlo, je ALOE VERA 99% extrakt. Sezenes od Dr. POpov, nebov lekarne. Piju 2násobnou dávku kazde rano pred jidlem a chodím skoro každý den..

    Jenomže jsem si tím tlačením na prázdno uz zadelala na hemeroidy, takze bezva..

    Drzim palce.. .)

  • alimos23.3.2016 8:05

    Vláknina v prášku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 587 odpovědí a 409 750 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist