Dlouhodobé antibiotika na akné

Otázku položila: Bývalá uživatelka #174927 1.9.2021 17:50

Dobrý podvečer. Najdu zde někoho kdo byl ve stejné situaci jako já a měl šílené běďary? V červenci jsem byla na kožní..problém už trvá dva roky a doteď nic nepomohlo. A ona mi napsala ATB na týden tuším, ale že na podzim by mi je napsala na dýl 3 měsíce 😏 a já nevím zda je to dobré brát 3 měsíce antibiotika..a zda to pomůže a třeba už budu mít od problémů klid...díky za reakce

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Brala jsem, když jsem je brala, tak to trochu pomohlo. Ale když jsem to přestala brát, zhoršilo se to ještě mnohem víc než to bylo původně. Znova bych do toho nešla ani za milion. ;) Spíš hledej příčinu, z nějakýho důvodu se ti to akné dělá.

  • liiida2.9.2021 8:44

    Vecny problem dnesni dobry, hledej pricinu problemu, ne resit jen nasledky. Mozna by to chtelo nejake hormonalni vysetreni a potom je dulezita i zivotosprava. Obecne problemy delaji cukry, bile pecivo/lepek, mlecne vyrobky, tucne. Muze to byt i reakce kuze na nejaky alergen, latku treba v kosmetice, pracim prostredku...Psychika taky muze mit vliv. Vse je dost individualni, Urcite by bylo uzitecne brat i nejaka kvalitni probiotika, obzvlast jestli se uzivaji antibiotika. Zdrava strevni mikroflora je zaklad vseho. Na vse si clovek musi prijit sam, protoze dr. vetsinou umi jen predepsat prasky, masticky a cau. Vim o tom sve, mam doma deti atopiky,alergiky.;-)

  • Hanyla2.9.2021 21:09

    muže to být i z toho. Bereš nějaké probiotika?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 701 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist