Dloubání se v nose

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21328 10.5.2011 12:30

Ahojky, mohly by jste mi prosím poradit, jak odnaučit 3,5 letou holčičku tomuto strašnému zlozvyku? Bývá plácnuta přes ruku, když ji přistihneme. Dloube se kdykoliv, i ve školce při obědě a právě jsem byla dnes napomenuta, že na tom máme zapracovat a já vůbec nevím jak. Moc děkuji. Slávka

Moc děkuji za rady a zkušenosti. Vyzkouším ji více motivovat, když se nebude dloubat v nose, dostane velkou sadu na kreslení, hodně ráda maluje. Sadu jsem vystavila, aby ji měla na očích a nezapomněla na to. Ahojky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Především by to chtělo dát si pozor, jestli to někde nevidí. (známí, ostatní děti ve školce, kdokoliv) a neplácat, ale vysvětlovat. Říct, že se to nedělá, že to dělají čuňátka a že ona přeci čuňátko není. Nebo si vzpomeň na dudlík, plínky, co zabrao, když se odnaučovala od tohoto? Snad jsem ti alespoň tršoku pomohla:-)

  • Já jsem učitelka a potíž je, že to dělají děti i desetileté. Je to v tomhle věku už opravdu nechutné, kolikrát si to pak strkají do pusy atd. A vidí, že na ně koukám a vůbec jim to nedojde, tak to pak řeknu hezky nahlas: "Davide, nedloubej se v nose, je to nechutné." Celá třída se tomu zasměje a Davídek si dá sakra pozor, aby se příště takhle neztrapnil. Faktem ale je, že to dělají skoro všechny děti, akorát tajně. Já jim vždycky povídám, že nos je taky sliznice a že je to stejné, jak když si strkají špinavé prsty do pusy a do očí, že můžou chytit nějakou nemoc, klidně žloutenku atd. Na ně to docela zabírá, ale ty už jsou dost velké na to pochopit to a bát se.
    A asi bych byla pro spíš vysvětlovat. Ale pokud opravdu výchova tohoto typu není zavedená nebo nepomáhá, tak zalepené prsty jsou sice drsné, ale věřím, že to může zabrat. Resp. když vás uvidí. Nebo paní učitelku. Tajně to bude dělat stejně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist