Divný pocit při kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409957 18.2.2020 23:08

Mám syna 3 měsíce, plně kojím, syn prospívá. Kojím ráda, nebolí to, kojit chci dlouho. Ale už od začátku mám cca u každého cca pátého kojení zvláštní pocit. Nic vážného, ale moc to neumím popsat. Není to vysloveně nepříjemné, ale ani příjemné. Jakoby mnou projela taková zvláštní vlna a tlak, až do zubů. Měla jste to taky některá? Může to být třeba jak se v tu chvíli začne vyplavovat oxytocin? Ptám se spíš že zvědavosti, vážně to není nic závažného.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk19.2.2020 8:28

    Tipovala bych hormony. Důkazem budiž i to, že při kojení v prvních hodinách po porodu dochází k samovolnému, často dost bolestivemu stahovaní dělohy. Další ve je, možná trošku tabu, že prsa jsou erotogenni zóna a to sání může určitým způsobem ženu stimulovat.

  • Až do zubů jsem to nezažila, ale co se týká podobných pocitů, tak jo, mívala jsem je při kojení. Podle mě jsou to ty hormony.

  • Napadá mě akorát, jestli tak necítíš spuštění mléka, protože toto zrovna nemusí být cítit u každého kojení. Já ho teda cítila jako takový pocit napětí a svrbění, ale bylo to jen v prsou, tak nevím. Postupně to vymizelo, i když jsem kojola plně hrozně dlouho a kojím dosud (školkové dítě)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist