Dítě v 21 letech nebo nikdy?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423724 26.7.2020 14:57

Dobrý den. Je mi 21 a na gynekologii mi řekli že když teď neotěhotním tak nikdy už mít dítě nebudu. Já mám 2 roky přítele bydlíme spolu. Finančně bychom dítě zvládly a máme ho kam dát. Dítě bych chtěla opravdu moc ale ještě studuji na vysoké škole a nejsem si jistá co mám dělat. Jsem z toho zoufalá. Jak byste se rozhodovali vy? Přítel mi řekl že by se mnou chtěl mít dítě ale ne za každou cenu. Že mu záleží na tom jakou cestu si zvolím já.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • babillage26.7.2020 15:13

    Relevantni jsou i duvody proc - proc nebo z ceho vychazi to ted nebo nikdy. To se takto vyjadril lekar? Presne takto? Pokud ano, tak bych hned zmenila lekare, protoze tyto ultimata a vestby akorat rozhodi psychiku.
    Ja osobne bych chtela vedet vic, chtela bych vedet co vede k tomu predpokladu, jaka je pradepodobnost toho ci onoho, jaka jsou rizika, jake jsou dalsi moznosti atp.
    Protoze byt mate zazemi, zda se, ze nejsi rozhodnuta zda ted dite chces... Je potreba polozit vic otazek a mit dost odpovedi, ktere dovedou k odpovedi zda dite ted ano nebo ne.

  • coraline.jones26.7.2020 19:56

    Chce to zjistit více informací o tom, kde je problém. Mě taky před lety strašili, že po 25 mít dítě nebudu. Já bych teda do toho tenkrát bývala šla, mít vedle sebe rozumného partnera, ale to je na tom, jak se ty osobně cítíš /necítíš. No, rozumného partnera se nedařilo najít poměrně dlouho, a teď je mi skoro 32 a čekáme první děťátko. Přirozeně, bez problémů, po cca 4 měsících nechránění se. :-) Je pravdou, že jsme měli i variantu b, kdyby to nevyšlo - adopci... Ale zpět ke tvému problému. Pokud se na mimčo teď necítíš, netlač se do toho. Ona pak hodně dělá i psychika. Spíš zkus zjistit, jestli by ti mohli třeba odebrat a uložit vajíčka, abys mohla mít miminko později, až budeš chtít. Pak, pokud budeš mít v pořádku dělohu, není problém to miminko odnosit.

  • Francy26.7.2020 18:04

    Přesně tohle řekl lékař kolegyni v práci, byla taky brigádníce jako já. Dlouho váhala, na dítě si připadala mladá. Její přítel je o dost starší, takže ten byl pro. Nechali to nějakou dobu být a světě div se, počali přirozeně, i když to dle lékařů nebylo možné. Poslechla bych si i nezávislé názory jiných lékařů :-)

  • Spolužačce ze základky tohle řekli na gyndě taky. No, ona měla přítele pár let, asi spolu i bydleli, tak si řekli, že teda jo. Otěhotněla, porodila, má holčičku, už asi rok jí je, nevim přesně. (teď jsme obě tak ve tvým věku) Dokonce se zasnoubili. No a zjistila, že jí přítel podvádí, odešla, pak se vrátila a myslím si, že šťastná není. Tak to jenom aby ses nenechala vystrašit ultimátama, zajdi ještě k nějakýmu dalšímu lékaři, aby ti řekl svůj názor. Většinou to nebývá tak horký :) A záleží, co studuješ, ale dost holek má dítě při studiu na VŠ. Můj obor by byl asi problém, kombinovaný/dálkový studium není. Hlavně se rozhodni, jak to cítíš, abys pak nelitovala :)

  • Palajda26.7.2020 21:16

    Já chci jen napsat, že jsem měla miminko v tom samém věku a výšku jsem zvládla v pohodě. Dokonce jsem šla ještě na doktorát. To jen pro povzbuzení, pokud se rozhodneš miminko mít, tak aby ses nebála těchhle věcí. Není to zajisté všude stejně, ale já jsem se u učitelů setkala s naprostou podporou. A dnes rozhodně nelituju, že jsem byla maminkou brzo. Naopak mě to v životě posunulo jinam, pomohlo mi to dozrát. Přeju ti, ať se rozhodneš podle srdce a s důvěrou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist