Dítě odmítá většinu jídel

Otázku položila: Anonymní uživatelka #403713 17.6.2020 11:49

Dobrý den maminky. Jdu si k vám pro radu. Dcera 5,5 let od příkrmů byly problémy. U všeho se pořád dávila a nic nechtěla. Je to do dnes podobné. Zeleninu, ovoce nepozře. Jedině banán. Jinak se na všechno tváří jak kdybych jí dala bůh ví co. Takže to jsem kompenzovala džusem nebo kapsičkama. Ale abych pravdu řekla už mě to přestává bavit. Jak jste to dělaly vy? Vařili jste pro takové děti zvlášť? Nebo heslo nechceš - nejez, hlad tě donutí.. Už jsem fakt zoufalá 😔

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack17.6.2020 13:03

    5,5 let a nejí normální stravu? Jak je to ve školce - tam přece dostávají pečivo s pomazánkou, zeleninu a ovoce, k obědu polévku a druhý chod .. to nejí vůbec? Její strava je jen o džusech a kapsičkách? Pokud ano, tak je to opravdu problém.
    Nechceš napsat její denní jídelníček, pro představu? :-)

  • dcera 7,5 roku, od mala taky nejedlík. Ovoce jen oloupané jablko a banán, zelenina okurka. Tepelně upravenou papriku, cuketu, mrkev, ale taky nic moc. Zvlášť jí nevařím, dávám jí to co máme my ostatní. Je to otrava, ale nic s tím neuděláš. Snaž se jí co nejvíc omezit sladkosti - sušenky a bonbóny, třeba bude víc hladová a začne jíst víc. Já ji teda pořád nabízím všechno, ale když to nejí, tak jí nenutím, ale jiné jídlo jí nedám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist