Dítě kouše jiné děti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #386465 25.10.2018 14:49

Maminky, jsem zoufalá posledni dobou se u mé dcery (2)projevila určitá forma agrese "kousání"
Hraje si s dětma stejného věku a když se ji něco nelíbí tak prostě kousne už se tak stalo několikrát a já z toho vážně začínám být dost zoufalá. Jsme úplná rodina bez socialnich problémů dcera nestrada každý den máme program, mezi dětmi je zvyklá..
Tak si říkám jak toto řešit??? s
Samozřejmě ji vysvetlim že se to nesmí a ze to ostatni bolí. Je tu nějaká maminka která řešila to samé co ja? Jak se zachovat?
Dekuji vsem za názory. 💮

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dcera to dělala taky. Byla jsem z toho zoufalá, protože stačilo, že jsem ji třeba já něco nedovolila a ona šla k nejbližšímu dítěti a kousla ho. Řešila jsem to pořád dokola, vysvětlování nepomáhalo. Až jednou, když kousla sestřenku, tak jsem to nevydržela a kousla ji taky. Samotžejmě jen trošku, aby to cítila, ale neublížilo ji to. No a od té doby byl pokoj. Rozhodně nejsem žádná tyranka a děti nemlátím, ale už jsem byla zoufalá a nic jiného už mě nenapdlo. Tím vás nechci nabádat, abyste kousali svoje děti :D ale u nás to zabralo

  • Ahoj. U deti tohoto veku je to celkem normalni reakce. Neumi si to vyrikat, tak to projevuji takto. Proste jenom vysvetlovat a nebo trochu drsnejsi forma, az nekoho kousne, tak rict tomu druhemu at ji kousne taky. Uciti? ze to boli a priste si to rozmysli.

  • Syn okolo 2let taky zacal kousat, nastesti jen nas... Kdyz ale v malem vytahu kousl 3tydenniho brachu, nemela jsem prostor mu dat na zadek, ani jsem to nechtela po milionty vysvetlovat... Spěchali jsme k lekari... Tak jsem mu vzala ruku a kousla taky... No plakali oba dva, ale od te doby nekouse.
    Jo a ja ho tedy nekdy kousala pri mazleni "z lasky", jemně... Tak to jsem prestal delat, at ho to nemate...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist