Dite do autosedačky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #400657 26.10.2019 15:14

Ahoj. Prosim vas.. Jak byste resily vy...?
Mam temer 9 mesicni dite, 9 kg. Uz chvíli se mi zda ze ackoliv mame vajicko ktere je do 13 kg, tak je mu tesne. Kdyz mu dam ted v zime vetsi vrstvu obleceni (treba uz jen prosivanou vestu), sotva ho do toho vajicka pripoutam. Zda se mi ze kvuli tomu musi sedet hrozne ,,sjety,, dole aby mu sly pasy pres raminka a myslim ze mu to musi byt velice nepohodlne, casto se i hodne sprajcuje a place. Pasy uz bohuzel vic prodlouzit nejdou. Zasli jsme tedy s manzelem do obchodu a koupili autosedacku od 9-18 kg od Britaxu - King II. Pani ale rikala ze dite musi sedet samo, aby do te sedacky mohlo. Maleho jsme tam na zkousku posadili, sedlo mu to, vypadal i hodne spokojene. Problem je v tom ze sam jeste az tak uplne nesedi. Kdyz ho posadim, chvili je schopny sam sedet v takovem tom předklonu s rovnyma zadickama. Na kline nam sedava s tim ze ho drzime uz tak od pul roku, protoze mel porad snahu se z polosedu (vlastne i ve vajicku) sam se zvedat do sedu. Sam si sedne treba pri prebalovani, kdyz mu drzim nozicky - trupem se nakuli na stranu a posadi se. Jeste si ale sam od sebe nesednul kdyz se treba plazi nebo sem tam pajda po ctyrech. Mam obavu abych mu neublizila, kdyz bych ho tam uz ted zacala posazovat. Na druhou stranu se mi ho ani nechce davat do vajicka protoze mi prijde ze je tam chudak uplne zlomeny... A ted babo rad, co mam delat :/
Jeste se desim ze pokud bych ho dala do te britax sedacky, tak aby si neublizil treba kdyz clovek musi prudce zabrzdit (hlavicka by mu letela dopredu), precejen kdyz sedi proti smeru jizdy tak to nehrozi..
Diky za vase nazory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nejlepsi by bylo, kdybys dite davala do vajicka svlecene, myslim tim bez bundy nebo kombinezy. Je to hlavne z bezpecnostnich duvodu. Ja parkuji na zahrade, tak v pohode auto nejdriv vytopim, ale i kdyz jsem treba u nasich, tak holt nastartuji a treba 10 minut topim v aute a my jsme zatim obleceni venku a kdyz je auto vyhrate, svlekam a nakladam. Neni to uplne prakticke, ale da se to. V tom sedu bych ho delsi dobu fakt radeji moc nenechavala.

  • Porid sedačku 0-18kg ve které dítě bude stále ještě v protisměru. Pokud dítě nesedí, tak je pro něj posmerna sedačka velmi nebezpečná. Ideální pro dite je, když je až do 18 mesicu v autě protismerne.
    Na posmernou sedačku opravdu počkej, dítěti muze případný náraz i zlomit bez, protože hlava je u takhle malého dítěte stále ještě v poměru k tělu velká a těžká a dítě nemá ještě dostatečně silné a vyvinuté svaly, aby hlavu udržely.

  • Nechala bych ho ještě ve vajíčku, tak ho prostě svlékni, v autě přeci není taková zima, aby nemohl mít jen mikinu. Do té větší sedačky prostě nesedící dítě nemůže. Takže vlastně na výběr nemáš.... Jinak nožičky čouhat můžou, hlava by neměla a ty pásy, nad tím bych zamhouřila oko, určitě víc než nad tím samostatným sedem.

  • petulinkaa1326.10.2019 20:47

    Bohužel, do sedačky 9-18kg nesedici nepatří 8-o dokud si opravdu sám nesedne (bez jakékoliv pomoci) nemůže tam. Takže ho holt svlékat, ono to dlouho trvat nebude a podle toho co píšeš si sám sedne co nevidět ;-)

  • Zora25627.10.2019 11:30

    Aj moji chalani od 10 mes. boli v sedačke ktorá sa dá dať opačne tak ako vajíčko a je polohovateľné.

  • zakewka28.10.2019 7:46

    http://www.petsvestek.cz/
    Tady je ohledne sedacek, oblikani, jizdy v protismeru asi napsano nejvic pohromade;-)
    Osobne mam sedacku protismernou do 25kg a cca 125cm. Do posmerne bych ja dite nedala. Ale kazdy to ma jinak. Nehlede na to, ze dite v bunde do sedacky proste nepatri. Je to nebezpecne. Mam syna 19m a do vejce se mi porad vejde a to ma skoro 12kg a necelych 90cm.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist