Dioptrické slunecni brýle

Otázku položila: Majik 27.9.2017 10:12

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat mam pulky dioptrie jak na dalku tak na blizko a co jsem se ted vratila do prace po MD zjistila jsem ze musim bryle poctive nosit jinak me boli hlava ale zaroven mam plachozrakost a bez slunecnich brýlí nevylezu z domu tak jsem premyslela o slunecnich s dioptriema, mate nekdo zkusenosti? Budu rada za cokoliv Kuju ☺😉

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • I já jsem si nedávno chtěla pořídit nějaké sluneční dioptrické brýle, ale vůbec jsem nevěděla z jakých stránek si je pořídit... Protože těch stránek je tak strašně moc, že je to prakticky nemožné si něco takového vybrat... No a tak jsem narazila na tyto stránky zde - https://www.hotovebryle.cz , které mi vyskočily náhodou a asi to tak mělo být :)

  • kristyrychla1.10.2021 11:23

    Dioptrické ti bohužel neporadím. Ale zase na druhou stranu vím, kde se dají koupit krásné sluneční brýle. Já často kupuji všechno zboží na léto jak pro mě, tak pro mé kamarádky, na těch čínských obchodech. Ale od té doby, co znám https://www.top-bazeny.sk/kategorie/slnecne-okuliare-108/, tak nemohu nic z Asie objednávat, protože toto je teprve pořádná kvalita.

  • Kamkri27.9.2017 10:40

    Ahoj, mě taky čeká návštěva očaře, protože nevidím do dálky a rozhodně si současně pořídím i dioptrické sluneční, protože jinak taky nevylezu (nic nevidím, ani když svítí jen nepatrně).
    Kamarádka nosila dioptrické sluneční a byla spokojená - žádný problém s nimi neměla.

  • a máš skutečně jen půl diotrie? půl dioptrie ti takovej problém neudělají. spíš jestli to není nedostatečný pitný režim nebo problémy s krční páteří. běžně na doma chodím bez brýlí a to mám 2,5D, kolega s 3,5 a 1,5 chodí bez brýlí celodenně. začínala sem nosit brýle, když sem měla 0,75D.
    dioptrické sluneční brýle existují, musíš si připlatit za zatmavení, ale na běžné nošení je lepší mít čiré. zatmavení max 10% pro běžné nošení do kanceláře apod.
    navíc teda pokud někam vlezeš, tak v tmavých není mnohdy nic moc vidět a na práci dost nepraktické. přehazovat brýle taky.
    možná by byl vhodný nějaký sluneční klip, který dáš na klasické dioptrické brýle a můžeš ho sundat když vejdeš do místnosti.
    nedoporučuji ani zatmavovací brýle -u těch záleží na kvalitě, ale nějakou chvíli trvá, než se zatmaví a pak zase než se odbarví.

  • Lexie051027.9.2017 10:57

    Mám sluneční dioptrické. Mají i hezký tvar, tmavě hnědě, silnější obroučky jako mají nedioptrické. Za mě veliká spokojenost, samozabarvovací se mi nelíbí, tohle je sice drobet nepraktické musím stále přendavat brýle - když vejdu domů, do obchodu a tak, ale to mi nevadí, už jsem si zvykla. :D jsem spokojená, jen teď po poslední výměně se mi občas stane, že se mi drobet točí svět než si oči zvyknou, nebo se to se mnou houpe, ale pak to přejde a je to ok. Byla jsem i na reklamaci a vše v pořádku.

  • mám dioptrické sluneční na dálku 0,5 a 0,45 dioptrie, pořizovala jsem je hlavně na řízení v autě a bez nich už ani ránu. Jak je venku ostřejší světlo tak mi hrozně vadí být bez nich, jinak normální brýle nenosím.

  • mám sluneční dioptrické na řízení a na ven pokud je fakt slunce..mám 2,5 dioptrie a bez brýlí byhc se venku asi ztratila :-D Takže za mě super..

  • A co čočky ? :) to bys pak mohla mít normální sluneční :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist