Digitální zrcadlovka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #309906 2.3.2020 12:55

Ahoj, chtěla bych si splnit sen a koupit si dobrý foťák. Před dětmi jsem fotila na klasiku. Měla jsem doma temnou komoru a fotila na kinofilm i svitkáč. Byl to pro mě skvělý relax a focení mě prostě baví. Chci přejít na digitální fotoaparáty a nemám jasno jaký si koupit. Máte někdo pár rad po jakých značkách a parametrech se poohlížet? Díky za každý typ a radu.

  • 18.03.2020 14:34:45 - yamd smazala odpověď od Ivanka096

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka2.3.2020 14:19

    Zdravím, záleží kam míříte s kvalitou a ambicemi. Celkem každá zrcadlovka mladší pěti let vám poslouží dobře pro rekreační focení a uděláte s ní pěkné fotky. Mrkněte po bazarech na něco s dvěma, třemi objektivy (nějaký univerzál, pevná padesátka nebo třicítka a širokoúhlý nebo dlouhý objektiv). Osvědčené značky jsou Canon, Nikon, ale určitě nejen ty. Parametry pro vás mají smysl až kdybyste se tím chtěla živit nebo vyhrávat soutěže. Ale nádherné fotky vytvoříte se smyslem pro kompozici celkem s čímkoliv, co je full-frame.

  • Jako značku bych nejspíš volila Nikon nebo Canon, já mám Canon 700D, Canon jsem volila právě kvůli ceně objektivů. Za sebe můžu říct, že jsem tenkrát chtěla foťák hlavně s vyklápěcím a dotykovým displejem, což ten můj má a já jsem velmi spokojená. Se základním objektivem mě vyšel na nějakých 16 000. Ve finále ono záleží hlavně právě na tom objektivu. Tuším že na oficiálních stránkách Canonu vám pomohou i s výběrem objektivů, podle toho, co přesně byste chtěla fotit. Ohledně ovládání mi přijde jednodušší Canon, ale samozřejmě je to o zvyku

  • Dobrý den,
    já mám Canon 30D a 50D a manžel 400D, mám i pár objektivů, na makro 60 mm člona 2,8, 70-200 clona 4,0 určitě doporučuji stabilizátor na delší vzdálenosti je to lepší, pak manžel má 17-40 clona4,0 mm a 50mm clona 1,4.
    Jak na to tak koukám tak to tehdy byl sňatek pro focení.:-D:-D
    Setový objektiv u canonu není špatný, ale doporučuji raději lepší optiku a nejen canon i tamron k tomu není špatný, je levnější a také kvalitní.
    Za mě Canon, ale není to levná záležitost.
    Fotila jsem nejdříve kompaktem taky Canon PowerShot a časem pak pořídala zrcadlovku, dneska už je to taky babička, ale nedám na ni dopustit.
    Ale nerada bych tu dělala rozbroje, třeba Nikonisti, aby mě tu linčovali:-D.
    Je to pouze moje zkušenost.:-D:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist