Didaktický test

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401855 3.5.2019 16:02

Dobrý den,
Dnes jsem psala didKtický test z cestiny a dopadlo to hrozne..
Vzdy jsem z cestiny mela 1 nejhur 2 (jsem na gymnaziu). Vzdy kdyz jsem si doma zkousela didaktak z predeslych let, mela jsem minimalne 42 bodu (max je 50, min k projití je 22). Avsak pokazde kdyz pisu nejaky test natvrdo, o vsem strasne premyslim, nejsem si nicim jista, hrozne pochybuju..pak mi nestaci cas, zacnu priserne panikarit a nejsem schopna se v tech poslednich minutach uklidnit a soustredit se, takze uz nic neudelam.
Ten didaktak dopadl uplne stejne i kdyz jsem si na nej opravdu verila. Ted mi hrozi, ze nebudu mit ani ten minimalni pocet bodu k projití. Celý den jsem kvůli tomu probrecela, i kdyz si tim uz v nicem nepomuzu.
Strasne jsem sama sebe zklamala a vlastni neuspech nesu opravdu spatne ale s tim se musim vyrovnat zrejme sama. Ale jak to mam sdelit rodicum? Co kdyz opravdu budu muset opakovat v zari? Strasne se bojim co mi na to nasi reknou, jak budou reagovat..nechci videt ten jejich pohled naprosteho zklamani.
Co byste delaly vy napriklad? Vy co uz jste matky, jak byste na to reagovaly?
Moc prosim o nejake nazory, uklidneni, cokoli..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokid bych videla ze me dite je standartne jednickar a ma dobre vysledky, brala bych to samozřejmě s nadhledem, nervy můžou udělat sve.
    A byt tebou tak se nenervuju, urcite to udelas.. :-)

  • Třeba to tak zle nebude.
    Dcera včera dělala matiku a udělala tam úplně pitomé chyby. Budu ráda pokud projde. Zkušební testy z loňských let dělala na dvojku, na vysvědčení mívala 1-2. Její kamarád z té matiky bude mít stěží dvojku a pritom matice rozumí a bude dělat i matematiku+.
    A co ji v takovém případě reknu(resp.rekla)? Že mne to bude mrzet, ale je to na ni a pripadne je moznost v tom zari.
    Bohužel u těch didaktickych testu je to blby. Hodne příkladů a pritom za malo bodů. A stres dela hodne. A když jsem se dívala na to zadání češtiny, tak je to hodne slovickareni.

  • Ted uz se tim neužirej. Pri testech naostro se nezabyvej casem, nekoukej na hodinky, jed si svym tempem, i kdybys nemela stihnout vse. Stres je strašný. Ja mam zatim malé dítě, ale uz ted vim, ze nebudu bazirovat na znamkach a stresovat tim dite. Ja treba jeden predmet na statnicich delala na podruhe a vim, ze to samotné opakování neni jednoduche. Treba ty tve vysledky nebudou, tak špatné. Hlavně ted uz to neovlivnis, tak uz se tim netrap a neplakej. Rodice na tuhle moznost můžeš dopredu připravit. Ze si nejsi jista vysledkem, ze te přemohl stres, i kdyz jsi se dusledne pripravovala. Určitě to pochopí.

  • Francy3.5.2019 18:38

    To znám, měla jsem podobné pocity z praktické části. Nikdy jsem s tím neměla problém a najednou maturita, nervozita a bylo to. Musela jsem celý proces opakovat 2x, všichni už hotovo, já byla poslední, čas úplně na knop, ale ve finále to bylo za 2 :-) Nic se nejí tak horké jako se to uvaří. Brečela jsem doma mámě, že jsem to celý pokazila a ona mě uklidňovala, že to určitě dobře dopadne. Takže se vůbec nemusíš bát jak to rodiče vezmou :-)

  • Nedělej si z toho hlavu kdybych věděla že dítě se učí a je jednickar tak bych mu nic ne vyčetla... Takže se neboj když to pokazis tak co no... Už s tím nic neuděláš... Rozhodně se neboj... Kdyžtak třeba zkus se zeptat jestli by jsi nemohla jít na jinou zkoušku děj vědět jak jsi dopadla prosím 8-.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist