DiS. a pak Bc.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #89093 3.1.2013 11:58

Ahojky všem,

má tu někdo zkušenosti se studiem na titul DiS. s tím, si pak dodělával na některé vysoké škole bakalářský titul? Jak to funguje? Nedovedu si to dost dobře představit. Díky moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem studovala na Veřejně správní akademii v Brně na Staré osadě, mám titul DiS. a z téhle školy máš pak možnost přejít na Západomoravskou vysokou školu v Třebíči a udělat Bc. za rok a půl.....jsou to ale soukromé školy :(

  • venysek3.1.2013 12:01

    Titul DiS. se získá studiem na vyšší odborné škole, Bc. pak standardně 3letým studiem na vysoké škole. Já jsem si vybrala jít rovnou na vysokou, takže jsem Bc. Každopádně, když máš DiS., tak musíš podstoupit normální studium stejně jako ti, co tento titul nemají.

  • Kamarádka má DiS. z oboru sociální péče a teď studuje sociální pedagogiku na VŠ. Je v prvním ročníku, tedy s lidmi, kterým je 18,19. Oproti nim má velkou výhodu, protože do dané problematiky vidí více než ostatní, absolvovala spoustu praxe. Podle mě to jde, proč ne. ;) Ale i ona samozřejmě chtěla na VŠ hned, ale nedostala se. Já bych brala radši rovnou tu VŠ (já ji tedy studuji), ale když to nevyjde, je VOŠ určitě dobrou alternativou, člověk nevypadne z učení.

  • Zeptej se na té konkrétní VOŠ, se kterou vysokou školou mají dohodu o uznání kreditů. Pak může být studium na Bc. kratší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist