Dětský dort k narozeninám

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270509 13.1.2020 22:45

Milé maminky, jaké děláte dorty svým dětem k narozeninám? Potřebovala bych nějaký tip. Syn bude mít za chvíli 5. narozeniny a letos nějak nevím. Čtyři roky jsem mu dělala dort potažený fondánem a z marcipánu jsem uplácala nějakou tu figurku na ozdobu. Letos jsem se rozhodla, že na fondán a marcipán kašlu. Loni jsem manželovi dělala tzv. nahý dort, tak jsem si říkala, že bych šla zase tímhle směrem. Jen nevím vůbec jak ho ozdobit, aby byl dětský. Manželovi jsem ho zdobila ovocem, ale to pak není vyloženě dětský dort a hlavně syn kromě jablek a hrušek nic nejí. Má rád eskymo řezy a už asi měsíc mě přemlouvá, ať je zase upeču. Napadlo mě právě, že bych je zkusila udělat do dortové formy a pomazala to tím kokosovým krémem a samozřejmě to nahoře polila čokoládou, kterou bych nechala esteticky lehce stíkat po okrajích. Jenže to je pak moc tmavý dort a to zdobení mě žádné nenapadá. A ovoce by se k tomuhle dortu vůbec nehodilo.
Jako napadá mě ještě, že bych vyrobila nějakou figurku třeba jen z papíru a nalepila na špejli, kterou bych tam zapíchla. Stejně tak jméno třeba na nějaký praporek nebo vlaječku (měla jsem vždy vykrájené z marcipánu a přilepené....) Nebo jestli třeba nějakou malou hračku postavit nahoru? Jestli vás něco napadá, tak budu ráda za každý tip :) Brzo po starším má ještě mladší 2. narozeniny, tak mě pak čeká další kolo...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • whitehorse114.1.2020 6:07

    Já jsem dělala zdobení že svetleho kremu a bílé,mléčné, horké čokolády a čokoládových pralinek.

  • buccaneerka214.1.2020 21:56

    Dávám lentilky (buď nahodile, nebo z nich píšu jméno nebo číslo), teď jsem po obvodu dávala dlouhé cukrářské piškoty (jindy trubičky, kinder čokolády), nahoru takové to barevné sypání, svíčku ve tvaru čísla.
    A co se týká korpusu a náplně, tak dělám vždycky vídeňský kakaový dort s tvarohových krémem a pod krém vždycky marmeládu. Když má dotyčný rád a je sezóna, přidávám do krému ovoce (broskve, mandarinky, maliny, vždy jen jeden druh a ne moc).
    U nás děti nemají rády ani marcipán, ani fondán, ale nikdy jsme neřešili, jestli dort vypadá dětsky nebo ne. Když je tam jejich jméno nebo věk, je to dětský dort. :-D

  • Existuje jedly papir s motivy, opravdu ruznymi. Manzelovi jsem tak delala dort s traktorem :-D
    Jinak ja osobne pecu velice rada mrkvovy dort nebo cheesecake, oboji se da udelat jako trochu zdravejsi ale i presto stale chutna varianta, i kdyz dorty s runou masloveho krému, marcipanu a fondanu miluji..

  • Petrakim14.1.2020 11:18

    Já dort zdobila bonbony z bonboniery.

  • A.t.i14.1.2020 12:58

    Já nemám moc talent na zdobení, takže vloni byl na dortu jedlý papír s oblíbenou pohádkovou postavičkou. Předloni si syn přál dort robota. Nevím, jak uplavat robota, tak jsem to nakonec vyřešila tak, že jsem koupila malé figurky robotů a z marcipánu udělala ozubená kolečka. To jsem naaranžovala na dort a ještě mu pak zbyly hračky. Jinak zdobivam třeba želé bonbony.

  • petulinkaa1314.1.2020 17:52

    Ačkoliv dorty peču, tak holkam objednávám od vyhlášeného soukromnika ;-) ( chlapa co peče) mela jsem i paní co peče treba pro naše známé herce. Ja bych totiž své představy dětských dortů nezrealizovala upřímně :-D davam dělat potažené fondanem, svetle testo, tvaroh s vanilkou, mascarpone, ovoce. Ted co je druhá dcera tak ten jsem nechala dělat vevnitr čokoládový aby nebyly dva dorty stejne kdyz uz byly potažené (maji spolecnou oslavu) hlavně i rodina, pribuzny co jezdi na oslavu máme vsichni rádi tyto dorty nez klasické kremove. Delala jsem potazene dorty, ale tak dokonale to nespracuji :-D takze dělám spis ovocne ale ne potažené. Teď prvně jsem vybrala dort co chci nechat udělat jemny čokoládový s jedlým papírem na kterem budou ptáčci a druhy potažený tvarohovo- ovocny Barbie dort pro starší dceru, ta uz mela různé témata, letos chce Barbie :-)

  • Marlena14.1.2020 20:57

    Já jsem se na jedlý papíry a fondány už vyprdla. Peču jen nahý dort (čokoládový korpus, mascarponový krém a vevnitř ovoce). Navrchu ho potřu krémem, posypu ovocem. Dcera teď měla posypaný cukrovinkami - lentilky, ferrero atp., protože měla oslavu v cukrárně. No a do dortu, abych jí splnila přání, jsem zapíchala na špejli vytištěné obrázky v zatavené fólii. Úspěch to mělo ohromný a s těmi zatavenými obrázky si děti hrají divadlo :-D Letos to u dcery vyhrálo ledové království, syn dostane v březnu Pata a Mata. Fondán všichni z dortu sundávají a nikdo to nejí. Figurky a jedlé papíry nejsou uplně levné, a taky je třeba na všechno myslet dopředu a všechno to objednat. A to nedávám :-D

  • sisterrys14.1.2020 21:35

    U nás si dorty vyhraje moje máma. Dělá vláčky s vagónky podle věku, pro holky kočárky. Tmavý dort dělala synovi k třetím narozeninám (viz foto). Jinak já na to nemám takový talent, důležitější je pro mě chuť (děláme dvě oslavy, moje příbuzenstvo je 300km daleko).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 603 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist