Detsky cestovni pas

Otázku položila: Martasek89 22.2.2017 8:33

Jdu dnes s dcerou vyridit pas. Vyplnuj se neco predem, ze bych si to nachystala, nebo to vyplnuje urednik? Pry je nutne mit RL rodicu, je to pravda? Muzu jit sama, nebo je potreba i manzel? At neco nezapomeneme. Dekuji. Na netu jsem nic neobjevila, pltak budu rada za kazdou radu ;-)

Vim ze RL rodicu je blbost, kazdopadne sestra loni nadavala, ze na urade meli poznamky a malem jim to neudelali, ze to nemaji s sebou. Snad na zaklade toho je obcanka, ze

  • 22.02.2017 10:13:41 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • duramura22.2.2017 8:51

    zadost dostanete na okenku, RL ditete sebou. staci jeden zakonny zastupce. a hlavne to dite, at si ho muzou vyfotit ;-) je to asi hloupa pripominka, ale ja tam jednou malem vyrazila bez deti, po uradech bezne vse zarizuji bez nich :-D

  • dancewomen22.2.2017 8:42

    Ahoj.Neporadim,ale dobrá otazka:-)My půjdeme malému udelat op,pojedeme na Slovensko,tak by mě taky zajímalo,co je k tomu třeba:-)

  • Rekla bych, ze je potreba hlavne RL ditete. Nevim na co by byl RL rodicu. Ted ma dite svuj pas. My vyrizovali uz je to skoro 2 roky nazpet. Ale klidne bych si na urad zavolala a poptala se. At mas sebou vse co potrebujes.

  • hiuhi22.2.2017 8:51

    potrebujes rodny.list ditete a nic vic... papiry nevyplnujes, jen zadost podepises az ji v pc sepise urednice...

  • Toto jsem našla u kolonky cestovní doklady:
    Doklady potřebné k vydání cestovního pasu musí být předloženy v originále, ověřeném opise nebo ověřené kopii. Občan 0-15 let:

    rodný list dítěte
    doklad o státnímobčanství České republiky se vyžaduje pouze, vzniknou-li důvodné pochybnosti o tomto údaji. Nemá-li žadatel o vydání prvního CD doklad o státním občanství, ověří toto úřad, u kterého občan podává žádost. Občan je povinen předložit úřadu podklady pro ověření státního občanství (rodný list dítěte, rodné listy rodičů nebo oddací list rodičů)
    platný občanský průkaz zákonného zástupce
    pokud měl občan již dříve vydán cestovní doklad, je nutné odevzdat tento neplatný doklad

    Kam se chysta? Nestačila by občanka?

  • sisterrys22.2.2017 10:18

    Holky toho už napsali dost. Já vyřizovala občanku, na to stačil RL dítěte a moje občanka a dítě ;-)
    Pokud nejedete do zemí, kde je třeba pas, vyřizovala bych jen občanku, vyjde to podstatně levněji ;-)

  • JanaK2016.5.2022 19:56

    My jsme na pas vůbec nic nepotřebovali. Vlastně se všechno řešilo na místě a bylo hotovo do pár minut. Nejhorší bylo asi koordinovat děti (dva kluci), které doba strávená na úřadu zrovna moc nebavila. Každopádně vše dopadlo dobře a my jsme mohli vyrazit na dovolenou do Drače v Albánii: https://www.cklub.cz/pruvodce/albanie/drac.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 475 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist