Dětské brýle - sklo x plast?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #13801 25.10.2011 10:47

Ahoj, právě řešíme brýle, dcera 11 let špatně vidí na tabuli, na očním ji vyšetřili, dostaly jsme papír a teď nás čeká nákup brýlí. Nemáte zkušenost, jaké brýlové čocky jsou lepší? V optice nám nabízeli včechno možné, až mi z toho šla hlava kolem, vůbec se v tom nevyznám, já nosím 15 let už jen čocky, tak mě napadlo, že se zeptám tady :-) Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8925.10.2011 10:53

    Já mám brýle od 7. třídy a mám plastové. Sklo je dost těžké, sice levnější, ale doporučím spíše ty odlehčené plastové :) Záleží na finančních možnostech.

  • Ahoj, skla jsou těžký pro děti a lehce se rozbijou, mám taky 11 let syna s brýlema. Má plast a když upadnou, nic se neděje.

  • Taky tak,plastové jsou lepší.Nosím je už 25 let a nedám na ně dopustit :-) já nosím kombinaci tenčeného plastu a antireflexu,s UV filtrem a zabarvovací.Ale to nebude u vás potřeba.Ale ted se dá již vybrat.Příští optiku budu řešit už crizalem,slyšela jsem na ně velkou chválu ale jak píše Martasek........vše je to otázka penez a předpokládám že se dceři zrak ještě změní a tudíž bych v tuto chvíli volila pouze ten tenčený plast a ostatní vypustila až do doby kdy se jí zrak usadí.

  • Já jsem si teď byla pro brýle, nosím je jen ve škole - protože taky nevidím přes posluchárnu na plátno, a tak jsem si vzala plasty, je zbytečné do toho tolik investovat, když je mám opravdu jen chvíli denně. A mám jen čtvrt a půl dioptrie, takže když sedím někde vepředu, tak vidím v pohodě. :)
    Byli jsme ve Focusu a stály mě asi 2300,- a to jsem mám ještě obroučky jen nahoře.. Ale mám antireflex a nějakou hydrofóbní úpravu, že se to nějak lépe čistí.. Ale oproti sestře jsem na tom lépe, ta si teď také pořídila plasty, že to vyzkouší, jak "pokročili" (už pár let nosí skla, s plastovými brýlemi měla špatné zkušenosti, brýle nosí pořád, bez brýlí nevidí, nemá sice nějak moc dioptrií, ale má špatný úhel) a má nějaké ještě víc vylepšené a platila za ně 6500,-, což je fakt pálka...

  • Ahoj, nosím brýle od malička a mohu doporučit jedině plastové skla (jsou mnohem lehčí). Cenově to už není až tak obrovský rozdíl, záleží i na vzhledu obroučku které si dcera vybere :-)

  • ahoj, taky nosím plastová a skla už nechci. plasty jsou lehounké a s vhodnými obroučkami ani není pocitově poznat že jsou brýle na nose. plasty sice potřebují trošku péče a ohledů, neutírat nasucho tričkem a nepokládat brýle skly na stůl, ale i při případném rozbití nehorzí takové riziko úrazu.
    mně se před několika lety podařilo pořídit brýle s titanovými obroučkami a tenčenými plastovými skly a občas přemýšlím, jestli je vůbec mám na nose jak jsou lehounké. vybírejte pečlivě, at se za ně dítko nestydí a jsou pro něho ozdobou :-) při výběru hodně štěstí

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist