Děti dva roky od sebe

Otázku položila: Anonymní uživatelka #310839 26.5.2020 8:38

Ahoj maminky,
Máte některá děti cca dva roky od sebe? Moje máma i tchýně mě straší, že nevím do čeho jdu. Druhé dítě jsme si přáli a povedlo se napoprvé narozdíl od prvního. Mysleli jsme, že nakonec budou mít od sebe děti tři roky, protože se nebude dařit, ale je to jak to je a jsme rádi. Dcera teprve bude mít dva roky a je to spíše kluk. Divoch, který neposedí, potřebuje pozornost a když nechce tak prostě neposlouchá. Ale umí být i úžasně hodná, dělí se, pomáhá a zkrátka je naše. První rok nebyl snadný. Měla poporodní poranění, hodně plakala, málo spala a miseli jsme pravidelně cvičit. Krom péče o ní jsem toho moc nestíhala a doháněla až přišel muž z práce a chvíli si ji vzal k sobě. S druhým to bude doufám lepší. Jaké to bylo u vás s dětmi s dvouletým rozestupem?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk26.5.2020 10:54

    Mám rozestup necelých dva a půl roku a neměnila bych. Začátek je možná složitější, ale do dvou let máš doma dva parťáky, kteří se zabaví spolu. Přiznám se, že nejsem moc příznivcem velkých vekovych rozdílů mezi dětmi, už jen proto, že je zde větší riziko, že každého bude bavit něco jiného a jejich vztah bude jaksi nerovný. Druhá věc pak je, že přizpůsobit program zájmu obou je těžší než ho přizpůsobit téměř identicky starým dětem. Zároveň ten rozdíl dva roky plus už je skousnutelny i pro matku. Starší dítě už se většinou samo nají, nekoji a je bez plen.

  • to je strasně individuální, některé dítě žárlí na mimčo ve dvou, jiné i v 5 letech, některé vůbec..a nikdo ti předem neřekne, jeslti budeš mít takové to katalogové mimčo, co jen jí, spí a usmívá se :-) a nebo to bude "terorista" :-D Navíc, teď už je to stejně jedno, ne? ;-)
    já mám kluky 4 roky od sebe a za mě super, méně jsem nechtěla..užila jsem si je oba jako miminka dostatečně, a zároveń si i spolu krásně vyhrají..ale ideální kombinace neexistuje, každý to musí zvládnout tak, jak to přijde :-)

  • petulinkaa1326.5.2020 16:15

    Tak když to přijde, zvládnout se to musí :-D ja osobně bych do toho dobrovolně nesla ani za nic! :-D protože mám kolem sebe asi hodně těchto případů a děkuji, nic toho lepšího tam nevidím :-D dohady, hádky, tahanice, matka nanervy, dve nechápave děti,většina věcí i když jim je už i víc a měli by si vyhrát jak se říká-nevidím to a maminky těchto dětí mě i potvrzuji, že to opravdu není ani v soukromí :-D
    Ja mam dcery od sebe 5 let (7 a 2) nejdřív bych sla do 4 leteho rozdílu, méně ne. Užila jsem si obě naprosto krásně, starsi byla pomocnice už, dost mladsi dceri toleruje (takové ty nedůležité věci) protože ví, že je prostě malá a vyroste z toho, ale na tu druhou stránku, jsou parťáčky, skvěle si vyhrají, starsi dcera už ví co si může dovolit, těší se na sebe (starší to často říká jak se těší na ségru a mladší když ji vidí, reakci bych přala vidět :-D) jsou na sebe hodně napojeny ;-) nepočítám další výhody kdy můžu odbehnout nebo je nechat na zahrade když jdu vařit a podobně, proste starší ji ohlída ;-) je teda i fakt, že je vyspělejší na svůj věk, takže vím co si můžu dovolit. Mentálně při mladsi nezaostava, se svými vrstevníky je potom automaticky na jejich úrovni ;-) a co přijde v pubertě nevím, ale myslím si, ze tam si projde svým způsobem každý něčím náročnějším ať je rozdíl mezi dětmi jakýkoliv :-D

  • flower0126.5.2020 23:20

    Za mě doporučuji :-) mám dvě holky s úžasné si spolu hrají. Už od miminka jsou obě skvělé a zvládla jsem vše jen s manželem, jinak mi nikdo nehlídá.

  • llucifer26.5.2020 10:55

    Máme děti od sebe 2 roky a 2 měsíce a jako všechno to má svoje pro a proti. :-) Starší syn je klidný, zato mladší dcera (nyní 1,5 roku) je čert. Skoro celý první rok to bylo tóčo a moc si z toho nepamatuju 🙈 Teď už je to větší pohoda, už jsou parťáci. Ale znovu bych do toho nešla, miminko jsem si prakticky neuzila. 8-.

  • dancewomen26.5.2020 13:48

    Já mám děti od sebe 22m a neměnila bych!Ale očistec to byl,o tom žádná:-D První dítě nespavec a nejedlík,druhé dítě nespavec a od roka a půl třičtvrtě roku samo nekakalo,k tomu oba alergici a první dítě i atopik.Ale zvládli jsme to,hlavně teda manžel dost pomáhal.Teď už budou mít 5 a 3 a já se v srpnu vracím do práce,takže Nám bude zase začínat jiná etapa;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 705 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist