Děti a zubař

Otázku položila: Anonymní uživatelka #403168 20.10.2020 9:57

Ahoj maminky, dnes name jit s dcerkou ( 4 ) k zubaři, ma na hornich 4 kach malý kazy takový černý tečky, ale dcerka uz mi ted fňuká, ze nikam nechce a ze se bojí.. snažím se ji vysvětlit, že musi byt statečná, a ze ji ty zoubky musi opravit..Mate nějaký rady jak ji premluvit, aby otevrela pusu, a nedelala sceny.. nechci, aby se ji ty kazy ještě vic zvetsily, ale donutit ji aby spolupracovala to bude těžké. Děkuji 🙏

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a do teď jste ji u zubaře neměla? neříkala bych, že musí být statečná, zeptala bych se jí, čeho se bojí, navíc to nemusí být kazy, já mám na zubu dvě černé pigmentové skvrnky a kazy to nejsou :-) takže bych to řešila asi tak .... a pokud do ted nebyla u zubaře, tak bych ji vzala jen na seznamovací prohlídku a nechala se vyšetřit před ní, aby viděla, že to nic není, potom kdyby otevřela pusu, tak ji nechat vyšetřit, případně jen posadit na křeslo posvítit světlem a za týden třeba znovu, osmělila by se a poznala prostředí ..... my jdeme s dcerou 20m v prosinci na první prohlídku a napřed doktorka vyšetří mě a pak dcerku .... a to uvidíme, jestli otevře pusu :)

  • sisterrys20.10.2020 22:15

    Takto jsem připravovala k zubaři syna (taky černé tečky na zubech). U zubařky jsem dostala "sprďáka" (v dobrým), že jsem nic říkat neměla, že oni to s dětmi umí. U nich se zuby nevrtají, mají speciální kartáčky (samozřejmě, že se jedná o vrtáčky, ale dětem to podávají takto). A další věc, kterou mi řekla, že kaz není černý. Syn pusu absolutně neotevřel. Měl už ale dřív průpravu z různých dětských pohádek o zubech a bál se už na minulé prohlídce. Já jsem měla tendenci řešit to násilím, zubařka vůbec. Řekla, že to zkusíme příště, mám pořádně čistit.

  • Petrakim20.10.2020 13:43

    Já od počátku vždy dceři říkám pravdu. Kazy bolí a jejich oprava je nepříjemná. Můžete mít XY duvodu, aby pusu u dr. otevrela, ale spíše se připravte na bojkot a určitě neříkejte, že to nic nebude, připravte dítě na realitu. Dále se zamyslete nad prevenci do budoucna. Samotné čištění zubů od kazu neochrání.Ochrani jen do doby, než dítě pozri cukr. Takže je to otázka pro budoucnost v ramci stravy a vitaminu na podporu zubní skloviny. Správně techniky čištění zubů a vhodného kartáčku. Moje dcera má měkký kartáček, ale na špičky beru tvrdší, protože ten měkký si s plátkem vůbec neporadí. A tam pak mohou vznikat i kazy, byť čistite zuby 2x denně a třeba i minimum cukru ve stravě má dítě.

  • Kubinka20.10.2020 14:24

    moje má 5 let a k zubaři chodíme pravidelně každý půlrok, to se přece musím píše se to do průkazky. A tím, že tam chodíme s enebojí

  • Dobrý den,
    moje dcera měla černou tečku u čtyřky dole a nebyl to kaz, ale zubní kámen, který "vykousává" sklovinu. Zubařka jí to zakápla bílou hmotičkou, nic nevrtá a tedy to nebolí!!! Kaz je paradoxně bílý a hlavně měkký. Když do něj zaboříte zkušební zobáček, tak se do zubu zanoří - zub je měkký a halvně to bolí. Takže slzičky nebudou zapotřebí :-))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist