Děti a TV

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35840 7.9.2011 20:15

maminky, chtěla bych se zeptat, kdy jste začaly s dětmi cíleně sledovat televizi, pořady pro děti, večerníčky, pohádky. Malému bude rok a televizi pořádně neviděl, mluvené pohádky mu taky nepouštíme. Je nás na něho dost dospělých, pořád si s ním někdo povídá, hraje, zpívá, čte, podnětů má stále dost. Reaguje hezky, je společenský, má rád děti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Čím déle pozná TV tím lépe.

  • Martasek897.9.2011 21:07

    Dle mého názoru televize není důležitá. Hlavní je mluvit, hrát si, ... osobně. Číst pohádky, říkat básničky a tak dále, televize není zatím potřeba.

  • Ahoj, u nás někdy po 2,5 roce-ještě to nebyli večerníčky a td., ale začalo to DVD k Vánocům a zrovna sedlo- vystačil si s tím samým pořád dokola, pořady jako večerníček myslím kolem toho 3tího roku-se přiznám, že tehdy jsem ho k TV začala odkládat, abych se mohla věnovat sestřičce-okoupat, nakojit, uspat.., druhorozená si TV také dlouho nevšímala, až někdy před 3tím rokem, ale tehdá jsme stále ještě měli malou TV (35 cm) a ještě k tomu na ledničce-takže to bylo takové "neosobní", za to, když jsme přišly k babičce, tak se oba na televizi nalepili, jak byla přístupná a velká, což z domova neznali...Naší třetirozené teď bude rok a půl, má 2 sourozence, který koukají hlavně na animáčka, případně na DVD a televizi velkou a nízko, ale přesto to vypadá, že na televizi nereaguje (i když počítám, že to tak jen vypadá a že dítě prostě vnímá, co se děje okolo), cílené koukání přichází prostě až později a dítě si opravdu vybírá, alespoň ty mé a vydrží udržet pozornost jen u toho, co je baví a jen tak-jako kulisa u nás TV nikdy neběží..

  • u nas zacala televize asi nejak od pul roku, ale to tak, ze ho spis zaujala nejaka znelka tak se otocil, ale jinak pohadky atd. ho zacaly bavit az tak v roce a pul, ale to vzdycky jen chvilku a pak zas sel "kramovat" co kde mame :-) ale ne ze by mi to vadilo, myslim ze i kdyz je to dite, tak nemusi sedet vylepeny u televize, ma dost hracek i knizek, takze davame prednost tomu, pohadky ma vetsinou tak 3 hodky denne, kdyz je hezky tak si cely den na televizi ani nevzpomene :-) Tak myslim ze o nic neprichazite :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist