Dešťovka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426842 29.12.2020 12:40

Ahoj holky, sbíráte někdo dešťovku? My ji loni sbírali do bečky a měli ji na zalévání. Pak jsme ji už neměli ani kam dávat. Slyšela jsem o nějakých jezírek na uskladnění, ale nevím, jestli se to musí vyložit igelitem nebo to drží jen tak. Žádné plasty na zahradu nechci

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nasi delali rybnik na chov ryb. Dno i strany se musely vylozit plachtou, voda vsakovala a mizela.
    Jinak nekdo shromazduje vodu do jimek, ci se zakopavaji ibc kontejnery...

  • určitě nestačí jen tak vyhrabat díru na jezírko, voda se vsákne, ale je možné, že existuje třeba nějaká technologie, kdy se třeba naveze vrstva jílu? Jíl, pokud si správně pamatuji, by měl být nepropustný, ale jestliže to existuje, nebude to asi zrovna levná záležitost...Já viděla jen vypodložení tou plachtou..My ale jezírko nemáme, nemáme velkou zahradu a dešťovku chytáme klasicky do plastových sudů, ty jsou super, protože se z nich vlastně voda na zimu nemusí vylévat, kovové to nevydržely..a pak do staré vany, ta plastová není ;-)

  • dzusinka2.1.2021 23:27

    Můžete zkusit kaskádu ze sudů a u toho posledního udělat přepad. https://images.app.goo.gl/DbGXaWTSBZiv4wG48

  • JanaK2029.3.2022 15:24

    My dešťovou vodu chytáme hned do několika nádob. Manžel v létě koupil několik sudů, a ještě velký kontejner, které plníme vodou z okapů. Kromě toho jsme se ale rozhodli vodu v zahradě udržet i pomocí zahradního jezírka: https://www.zahradnijezirka.net/. Nevysychá díky němu trávník a také se tam mnohem lépe pěstuje zelenina, mohu tedy jen doporučit.

  • MagdaRadilka825.6.2023 16:45

    Nejlepší je retenční nádrž. Vodu máš schovanou pod zemí, takže se tak rychle nekazí a na zahradě ti to nezabírá žádný místo. Pro nás ideální řešení, protože máme malou zahradou. Zaléváme jak zahrádku, kytky, tak jednou za čas i trávu, protože jinak bychom tu žádnou neměli. Na jaře jsme si koupili robotickou sekačku z https://www.robotprofi.cz/sekacky-robomow/ , tak abychom ji vůbec využili :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist