Deprese...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49878 2.3.2012 15:22

Ahoj holky, poslední dobou mám hrozný deprese, celý dny probrečím... občas si dám slivovici nebo víno, abych tolik necítila smutek... přítel mi ubližuje a já nemám sílu s tím nic dělat, přijde mi, že můj život končí, že se nikam nevyvíjí a já jsem svoje nejlepší roky promrhala, nic jsem si neužila... od malička jsem divná, nemám kamarády... narozdíl od sestry, která je úžasná, krásná, chytrá... i přítel si libuje jak je krásná. Nevím co mám dělat, k psychologovi se bojím, nejspíš bych neřekla pravdivě ani slovo...
Nic hroznýho ani špatnýho se mi nestalo... jak říkám, jsem divná....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj :) tiez mavam depresie, nie je to nic neobycajne a divne. Urcite v tom nie si sama a urcite aj v tvojom okoli su ludia, co si vnutri prezivaju peklo, aj ked navonok to nechcu dat najavo. Jedno co ti mozem poradit ja z vlastnej skusenosti je, ze si musis uvedomit hodnotu samej seba- mozno nie si taka aka by si si chcela byt, ale to neznamena ze si zla, skareda, alebo hlupa- pravdepodobne mas velke naroky- a urcite sa s nikym neporovnavaj- sestra je uplne iny clovek a pravdepodobne na nej vidis len to skvele a prehliadas negativne veci, aby si sa mohla lepsie "tryznit" ;) ty sama o sebe mas hodnotu a ked si budes vazit sama seba, bude si ta aj ON...ale popravde- ked ti da najavo ze ina zena je v niecom lepsia, tak si ta podla mna dostatocne nevaz a mozno by si si mala najst niekoho kto ta oceni taku aka si- ale nepoznam zakulisie, takze sa to tazko sudi. a co sa tyka psychologa- ak sa hanbis sadnut si oproti niekomu do kresla a povedat mu o sebe, tak mozes vyuzit internetovych psychologov na forach :) su to odbornici a skor ti poradia ako my ;) ale hlavne by si si to mala otvorene povedat sama pred sebou niekedy pomoze napisat si list, kde si vsetko "nahlas" povies, napises, vysvetlis- alebo napisat list priatelovi- nemusis mu ho dat- hlavne spisat veci ktore v sebe mas na papier- mozno to potom nebudu taki "bubaci" v skryni. A urcite si si vsimla vo vsetkych filmoch ktore to kedy zobrazovali- alkohol z problemu nepomoze, ale este viac ta do neho zakope- alkohol a cigarety su spustacmi depresii a zivnou podou na ktorej sa drzia.....depresie su aj o fyzickom stave tela, tak mozno by bolo lepsie vymenit jedalnicek a ist si zabehat ako to poldecko ;) drzim prsty, dostan sa z toho cim skor ;)

  • Těžko se radí, mě napadá jen ten psycholog. Zkus zapátrat po nějakém vyhlášeném. Můžu se zeptat odkud jsi? Znám v jižních čechách skvělého. Nemusíš se mu přeci bát říci pravdu! ;) On to NIKDE nepoví a pomůže ti, věř tomu. On je tam od toho a slyšel za svůj život už určitě takové hrůzy, že ho jen tak ničím nešokuješ:) Mě psycholog pomohl;) On tě vyslechne a poradí ti jak situaci řešit. Vypovídáš se, vybrečíš se, uleví se ti a nabereš sílu na to,vyřešit si vztah a vzchopit se. Nemáš se čeho bát!

  • full.avl2.3.2012 15:32

    Ono takhle těžko radit, ale. Musím říct, že mě nejvíce zarazilo toto //občas si dám slivovici nebo víno, abych tolik necítila smutek...// holka nemusíš hned k psychologovi.;-) Některé léky na nervy může psát i obvodní lékař. Ale než bych se uvázala na léky, tak bych být tebou se donutila to s přítelem buď urovnat... nebo se na něj vykašlat. POkud ti ubližuje, tak bych s ním nebyla ani za nic.

    P.S.Jinak bych teda chtěla dodat, že to že člověk potřebuje psychologa hned neznamená že je blázen. Znám plno lidi kteří k němu chodí a cvoci nejsou. ;-) Psychicky zhroutit se může kde kdo, tak se toho kdyžtak neboj.;-)

  • Ahoj, písni mi prosím zprávu možná bych ti mohla pomoct ;-)

  • Ahoj, nedokážu posoudit jak moc je to vážné a co přesně tě k tomuto stavu vede, ale já bych ti doporučila dříve než léky na nervy některou z alternativních metod léčby. Když si vybereš dobrého terapeuta určitě ti pomůže. Podívej se na internetu třeba na Kraniosakrální terapii, metodu RUŠ, Kineziologie atd. Alkohol to určit nevyřeší naopak !!!! Držím palce.

  • kolik ti je roku? ja jsem taky byla cely život divná, vlastně jsem pořád :D myslím potvrdí všichni, kteří uvidí jenom můj nick, že holky ;) nikdy jsem neměla kámoše, vždy jsem měla svůj svět a žila si pro sebe, že bych byla nějak extra pěkná se říct nedá, až kolem matury jsem začala vypadat k světu... a podívej, mám nejskvělejšího chlapa na světě a nááádhernéé úžasné dítě! já bych neházela flintu tak snadno do žita, přece to nevzdáš kvůli několika prohraným bitvám, válku můžeš vždycky vyhrát....

  • Ahoj,

    já bych určitě neřešila nic psychologem ani antidepresivama....Myslím si, že v životě člověka přijdou světlé i tmavé chvilky a v dnešní době každý všechno řeší práškama....Spíš to bude tvým životem, spíš nadtím bych se zamyslela...Možná by bylo dobré něco změnit a k tomu se odhodlat..

  • donalabuznice20.5.2019 18:50

    Tohle podle mě vyřeší jedině psycholog, vypadá to totiž, že tvoje depresivní stavy jsou poměrně dost silné a sama se z nich nedostaneš jen tak lehce. Já jsem léta chodila k https://psycholog-holcner.cz/ a v současnosti jsem na tom co se psychiky týče úžasně, takže doporučuji zkusit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist