Dentální higiena

Otázku položila: Anonymní uživatelka #427517 16.4.2021 21:46

Ahojky, mám takové dilema. Mám v plánu jít na dentální higienu. Kamarádky to moc doporučují a také mě to táhne. Navíc mám rovnátka, a po nich se to i doporučuje. Ale je tu problém. Mám hroznou fobii z jehel. Jen co se o nich mluví, tak mám husinu. Jehlami se musí znecitlivět dáseň, jelikož se trochu zajíždí i pod ní, a celkově to je bez znecitlivění trochu bolestivé. Nevím si rady, zda tam mám jít, či nikoliv. Táhne mě to opravdu, hodně, ale ty jehli mě opravdu dost děsí. Zuby mi nikdy netrhali, takže s umrtvením nemám zkušenosti. Jestli s tím má někdo zkušenost, jak jste to řešili (zavřít oči mi nepomáhá)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na dentalnu hygienu chodím pravidelne, ale ešte mi nikdy pri nej nepichali injekciu... Čistia ti zuby od povlaku a zubného kameňa, ale nie je to bolestivé, možno trochu, skôr je to nepríjemné a potom ta pár dní môže pobolievat a niekde krvácať ďasná... Ale to len 1.x, ďalšie čistenia sú už úplne v pohode. Určite odporúčam.

  • Nikdy mi na dentální hYgieně injekci nedávali. To by ti museli opíchat celou pusu a umrtvení smí dávat jen lékař, a to hygienista není...

  • Taky se pridavam, na zuby jsem fakt srab a kfyz mi zubar ms delat sebemensi vec se zubem, nechavam si pichat injekci. Na dentální hygienu chodim ale jako na masaz :-D, docela si to uzivam. Neni to bolestive, nikdy mi nic do dasen nepichali.. byt tebou tak se nebojim. A pokud se bojis, jdi tam a sver se hygienistovi o svem strachu a zeptej se jak to probiha. Uvidis ze neni ceho se bat.

  • Injekci jsem taky na hygieně ještě nedostala a to vzhledem k docela pokročilé paradentóze čištění opravdu bolelo a krvácela jsem hodně i při druhé návštěvě. Ale jak píšu, mám dásně chronicky nemocné, takže pokud jsi zdravá a dbáš o nějakou hygienu, tak se bát opravdu nemusíš. Taky vřele doporučuju, u mě to má o to větší efekt, že už jsem měla namále a ve 40letech bych tímhle tempem mohla jen tekutou stravu ;-) Dásně jsou v pohodě, nejsou nateklé, bolestivé, citlivé a nekrvácí, ani když do nich píchnu drátkem od mezizub.kartáčku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 424 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist