Děložní myom a případne otěhotnění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54633 25.2.2013 21:22

Ahoj holky, dneska mi doktorka řekla že mám v děloze myom že ho musíme sledovat. Tak se chci zeptat jestli ho máte taky některá, mám totiž strach až budu chtít miminko že to nepůjde :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já měla 6 cm myom, který mi byl před 2 lety laparoskopicky odstraněn z důvodu plánovaného těhotensví, že by miminku vadil při vývoji. No ale těhotná teda zatím bohužel nejsem :-(

  • moje znama zjistila, ze je poctvrte tehotna, vubec ji nenapadlo, ze by mela mit nejake komplikace, ale byla ji divna neustala zimnice a taky krvaceni. v nemocnici ji zjistili velky myom a navic srazeninu, ktera tlaci na hlavicku miminka. pak tam najednou byly srazeniny tri, pak odesly a zase jenom jedna, jak je na tom ted nevim, uz je to asi mesic, co jsme spolu nemluvily. kdzy si vzpomenu tak ji zavolam a dam vedet. na zacatku ji doktori nedali zadnou sanci a chteli, aby sla na potrat ale my jsme verici, nezabijime sve deti. tak ji rekli, ze se teda pocka, az potrati samovolne. no ale pak se ji ten hematom vlastne zmensil a to nejvetsi riziko, jak tlacil na tu hlavicku, bylo zazehnano a uz ma sanci dite donosit. navic ma placentu dole a jeste neco tam ma uplne spatne, proste vubec nic v tomto miminku nepreje, neni to jen pouhy myom. takze drzim pesticky a chci jen rict, ze vsechno se da zvladnout, hlavne verit :)

  • Mě diagnostikovala doktorka myom před 2 roky, cca 3cm. Začala jsem stresovat, hledala jsem všemožnou alternativní pomoc u léčitelů a světe div se po půlroční návštěvě mi zmizel. Na kontrole jsem se musela s myomem připomenout, protože doktorka nic nenašla:-)) O miminko se snažíme půl roku, doufám že se brzy zadaří. Někdy se může stát, že se zmenší nebo se silnější menses odejde. Držím palce.

  • Ahojky, já jsem byla na operaci myomu loni, vlastně teď už předloni v listopadu, byl cca 7 cm. Rok jsme čekali než se vše zahojí a no a teď se snažíme o mimi. Sice chvíli, ale zatím nic. Ale hlavu vzhůru, mě to gynekolog vysvětlil, že se to musí operovat právě kvůli tomu, aby se to miminko podařilo. Ale třeba taky zmizí sám, jak u 88781. ;-)

  • Ahoj! mě myom zjistili loni při porodu CS asi 2cm myom ve fundu. Po šestinedělí na UZ byl pořád. Na kontrole po půl roce stále 2 cm. No a teď jsem ve 3. měsíci a nikdo už nic nekontroluje. Ono dost záleží na velikosti a místě uložení myomu, kdy to opravdu může bránit uhnízdění vajíčka nebo následnému růstu plodu a vést k potratům, nebo můžou bránit průchodu dítěte porodními cestami. Takže jak je to u tebe, ti může říct jen tvoje lékařka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist