Dědictví

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47432 24.5.2012 14:45

Ahoj holky, mám dotaz zdědily jsme se sestrou nemovitost napůl ze závěti po babičce. Druhou půli si nárokuje matka ze zákona. Jenže ona má na dům, v němž bydlí exekuci, tak máme strach, aby to nepřešlo i na tu zděděnou. Vymyslela si tedy, že převedem tu zděděnou nem. na sestru a ta nás pak vyplatí. Nevíte, jestli to lze udělat ještě u notáře? Každý jsme se tam už přihlásil o svoji část, tak nevím, jestli to ještě půjde změnit. Jediná asi možnost by byla, kdybychom sestře tu nemovitost daly darovací smlouvou a ona nás potom vyplatila. Ale v tom případě je to daňový podvod, ne? Nesetkala jste se některá s tím, že se majetek u notáře převedl na jednoho dědice? Děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje mama a jeji sourozenci takhle zdedili byt, notar jim dokonce sam nabidl, ze pokud nekdo z nich ma dluhy, at mu to nahlasi a on dotycneho vyradi. Moje mama dluhy ma, sourozence na to upozornila, presto u notare nerekli nic (ona byla pracovne v zahranici). No tak notar rozdelil dedictvi na tri dily. Hned na to prisla exekuce a ted vsichni breci a hadaji se, co s tim budou delat. Koupit to nikdo nechce, hlavne ne za cenu, kterou si pribuzni blahove predstavuji a exekutor s mamou nechce komunikovat. Obavam se, ze tim, ze uz jste se ke svym castem prihlasily, jste dospely ke stejnemu problemu. Ale fakt nevim jiste, chce to se zeptat primo notare, co s tim delat. Ten poradi nejlepe.

  • no jde to, ale nevím jestli to jde, kdyz jste se uz o to prihlásili samostatne a rozdelili si to. my teda jsme neresili majetek, ale finance, ty jsme vsechny nechali dát na tatku. my jsme si nic nenárokovali. ale majetek a tak stihla maminka darovat smlouvou tatkovi - práve at s tím nejsou slozitosti po smrti u notáre.... my jsme majetek meli vyresený jeste nez maminka zemrela...

  • donalabuznice21.12.2019 22:47

    Tak tohle jste bohužel měli řešit trošku dříve. Naši prarodiče taky chtěli, aby jsme byli ušetřeni od složitého dědického řízení, a tak si na svůj majetek založili svěřenský fond u https://www.alphacitizen.com/cs/ Myslím, že toto je skvělé řešení, díky kterému jde těmto problémům skvěle předcházet.

  • Potřebovala jsem co nejrychleji vyklidit byt po bábě. Byt jsem podědila kousek od centra Mladé Boleslavi, kde jsem si na to sehnala firmu https://vyklizenimladaboleslav.cz/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist