Dceru nevzali na VŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372054 12.6.2017 18:16

Ahoj holky, moje dcera by měla jít příští rok na vysokou...Bohužel jí nejde logika a podobné věci a měla strašně nízký percentil v Testu Studijních Předpokladů, a přestože němčinu měla na výbornou, nevzali ji. Nevíte náhodou, jestli je 18 míst pod čarou moc? Je mi strašně, protože celé dny probrečí, že minulý rok by ji vzali, protože má dvakrát vyšší percentil než poslední přijatý z minulého roku a vůbec nikdo nepočítal s tím, že se nedostane. Navíc je jí líto, že vzali někoho, kdo měl mnohem méně bodů z němčiny než ona, přitom v oboru jde hlavně o němčinu.

  • 13.06.2017 13:50:41 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli je 18 pod čarou moc záleží podle mě na tom, kolik berou studentů, jestli dvacet, je to špatný, jestli dvě stě, míň špatný. Proti výsledku přijímaček je ještě možnost se odvolat, pokud tam nejsou pro přijetí nějaké další podmínky, které nesplnila, tak je to naděje taky. Znám dost lidí, kteří se původně nedostali a pak na odvolání je vzali, takže bych zkusila všechny možnosti. Přeju hodně štěstí.

  • Rebeca12.6.2017 20:23

    Systém TSP mi přijde také ujetý právě z těchto důvodů. Ale vaše dcera je mladá, koudel jí u zadku nijak nehoří a vysoká do příštího roku nespadne, takže proč si s tak výbornou němčinou nenajít na rok práci v zahraničí a pak to zkusit znovu? Je i možné začít studovat přímo v Německu, kde se žádné takové přijímačky neskládají. :)

  • No 18 pod carou uz je opravdu hodne. Vetsina skol sama lidi dobira,pokud se mista uvolni, a odvolani neakceptuje - treba UK ...musite se podivat na konkretni podminky skoly. Bohuzel percentil je celkovy a u vetsiny skol je treba dosahnout dobreho vysledku ze vsech dilcich predmetu. At dcera nezoufa, ja sama to zazila a nedostala jsem se hned na prvni pokus-take me potrapily logicke testy studijnich predpokladu. Nyni ma spoustu moznosti, co muze delat a urcite neni prvni a i posledni komu se to stalo. Urcite se priste dostane :-) chce to jen najit nahradni variantu, co ted. A nekdy i ty nahradni varianty nemusi byt k zahozeni :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist