Dcera obrací oči v sloup

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25908 1.4.2013 21:42

Dobrý večer,
prosím o radu, pokud má někdo podobnou zkušenost. Moje dvouletá dcera poslední týden obrací oči v sloup. Všimnu si toho cca 2x denně. Není to doprovázeno ničím jiným "znepokojujícím" (omdlévání, malátnost, motání....) Prostě jen tak, většinou když je v pohybu tak na cca 3 vteřinky otočí oči v sloup a hned zase povolí. Dost mě to znepokojuje, vypadá to prostě divně. Za týden máme jít k MUDr. tak jí o tom samozřejmě řeknu, ale kdyby i některá z vás měla tu zkušenost, budu ráda, když se dozvím nějaké info.
Díky
Michala

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Borlova1.4.2013 21:59

    Ahojky já mám 14 měsíčního chlapečka. Tohle jsem řešila tak před pár měsícema s mudr. Malej mi to dělal taky. Přišlo mi ale nejdřív, že to s ničím nesouvisí, že to dělá kdykoliv během dne. Mudr mě chtěla poslat na neurologii, ale až po nemoci, byli jsme zrovna nemocní. Tak jsem zatím vysledovávala, kdy to dělá a přišlo mi, že to dělá když se mu chce spát, nebo když je unavený, tak jsem to nakonec nechala být. Pak to nějakej čas nedělal a pak zase, ale začal to dělat, když na něj někdo cizí začal mluvit a on se styděl, tak ty oči vyvrátil. Teď už se nestydí a nedělá to. Tak to nechávám být. Přítel říká, že to má asi po mě, že já často vyvracím oči v sloup, když nad něčím žasnu :-D Pokavaď se Ti u toho malá neklepe, neomdlévá apod. tak to nejspíš nic nebude. Ale pro tvůj klid se nech poslat na tu neurologii. Já bych tam asi šla taky kdyby to zase malej dělal. Jen pro klid. Tak ať to nic není, určitě to bude ok, neboj.


  • pokud umíte alespoň trošku anglicky, tohle by Vás mohlo zajímat...

  • má to kamarádky dcera, byli na očním, dostali tuším nějaké kapky, ale nic tragického. že se to srovná.

  • a nemůžete si zajít rovnou na dětskou neurologii? stejně vás tam asi doktorka pošle. myslím, že by to mohl být i epileptický záchvat, ale neboj, taky to může být cokoli jiného. zavolala bych asi na neurologii a zeptala se.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist