Dcera je "Amazonka"

Otázku položila: Anonymní uživatelka #532943 20.1. 22:33

Ahoj, mám už delší dobu problém se starší dcerou (16), která je prostě od malá trochu víc přírodně založená. Prostě místo, aby byla s kamarádkami (žádné teda asi díky svému chování nemá) nebo s nějakým klukem je u koní. Nemaluje se, nesnáší růžovou a místo lidí upřednostňuje zvířata. Ani se nějak extra nečeše většinou max culík. Do tanečních nechtěla a holky v její třídě jí připadají jako slepice. Je vegetariánka a štítí se masa, což by podle mě mohl být v budoucnu problém, ani nebude schopná dětem nebo muži uvařit, i když ona říká, že děti mít nikdy nebude.
Měli vaše děti tohle období ? Je v pořádku nebo to mám řešit ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S tím nic nenaděláte, buď ji budete brát, jak je, nebo váš vztah do budoucna nebude. Děti nejsou od toho, aby byly takové, jak si je rodiče vysní. Jsou to lidi sami o sobě. Pokud ji budete tlačit to vaší představy o dceři, půjde ještě víc do extrémů.

  • Mně tedy přijde fajn, že má nějaké záliby (koně), mně taky jednu dobu připadaly spolužačky, které se zajímaly jen o vzhled, hadry a kluky jako "slepice". Možná je to jen období a přejde to, možná taky ne.
    Hlavní je, zda je dcera šťastná, není její povinnost, aby byla jako ostatní. Mě se matka taky snažila předělat, mohla jsem nosit jedině růžové oblečení (dnes z tohoto důvodu růžovou nesnáším). Taky je pro ni důležité, abyste ji měla ráda takovou, jaká je.
    Na děti má času dost, i má dost času na to se rozmyslet, zda si je pořídí či ne. V dnešní době je vegetariánů/veganů spousta, i mužů. Koneckonců, i kdyby začala chodit s "masožroutem", tak proč by si nemohl uvařit sám, dneska už žena dávno není braná jen jako kuchařka/uklízečka/chůva/ozdoba pro muže, vždyť si maso může sobě či dětem uvařit i muž. Třeba moje sestra umí vařit, ale nebaví ji to, naopak její manžel vaří rád, tak vaří častěji on. Jo a sestra se taky rozhodla, že nechce mít a co, není to povinnost mít děti, naopak je lepší si říct, že děti mít nechci, než si je pořídit, a pak litovat, že mám kvůli nim zkažený život, děti takových rodičů opravdu nebudou mít hezké dětství.
    Akorát ta absence kamarádů by mohla být na škodu (taky nemusí, někdo je zkrátka samotář), mohla by taky zapátrat, zda třeba ve vzdálenější lokalitě neexistuje nějaký oddíl/spolek lidí, kteří mají rádi koně/zvířaty.

  • Nechte dceru být sama sebou. Bude to pro ni to nejlepší. A nikde není řečeno že za pár let nebude jiná. Každý člověk má fáze života. A pokud ji to co dělá baví a je spokojena mělo by to být pro vás to hlavní.
    Vám by taky asi úplně nesedělo kdyby přišel váš manžel a chtěl vás předělávat, protože nejste taková jak tamta.

  • To je trolling, nebo jste vážně taková povrchní slepice?

  • Asi vám nezbyde nic jiného než se s tím smirit nebo se ji opatrne zeptat, proč to takhle má a co ji k tomu vedlo. Třeba ji někdo mohl šikanovat a proto se s nima nebavi nebo proste jen nenasla lidi, který ji sedi. Znam kluka, který se taky nerad bavi s lidmi, je mu 16 a místo baveni se s někým je radši doma a spi nebo maluje. Samozřejmě ve škole, když musí, tak se bavi, ale jinak hluboký vztahy nenavazuje.
    Samozřejmě za tím muže být nějaký psychicky problém, ale jestliže je taková odjakživa, tak je proste taková. Rozhodla se tak sama a vy byste to měla respektovat. Čím víc ji budete kvůli tomu odsuzovat tím větší odpor i k vám bude mít. Akorát by mě zajímalo, jak dlouho už radši tráví čas s koňmi a jestli dřív měla nějaký kamaradky. Mohlo se taky stát, ze ji ty kamaradky zradily nebo si jednoduše něco udělaly a od te doby ona nechce navazovat přátelství. I takový lidé jsou. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist