Dcera (4roky) nepřibírá

Otázku položila: Anonymní uživatelka #275024 15.8.2022 10:05

Ahoj, vím, že je lepší řešit s dr., ale spíš mě zajímají vaše zkušenosti.
Dcera má 4 roky, 2 roky je na bezlepkové dietě, teď sek tomu podle všeho přidala i intolerance laktozy.
Jde o to, že už během minulého 1,5roku téměř nic nepřibrala. Váží stále cca 14,4kg. Na kontrole na gastru se nad tím už letos na jaro podivovali, příští rok to už případně chtějí nějak řešit.
Dcera jinak roste, měří okolo 100cm, s jezením to má jak kdy, někdy ji musím i trochu nutit, mám to už asi i v hlavě, že "musí" jíst, aby přibírala. Ale pravdou je to, že téměř každé sousto se musí popohánět.
Je to super akční dítě, furt v pohybu, ale i tak, děsí mě, že za rok a půl nebyla schopná přibrat ani deko. Teď dokonce než jsme přišli na tu laktozu začala hubnout na 14kg.

Máte nějaké zkušenosti, jak "nastartovat" přibírání? Cpát do ní vyloženě moc sladkého nechci, ale samozřejmě jí dopřeju. Díky té celiakii jsme podle mě na dost zdravé stravě, někdy mi přijde, i kvůli tomu je prostě štíhlá, protože se stravuje fakt zdravě. Jenže stejně.. dítě hubnout přece nemůže :-((

Navíc mě teď straší i nástup do školky, kde budu muset nosit vlastní jídlo. A tam ji nikdo nebude do jídla "popohánět" tak jako doma, tak mám strach, aby nesletěla z váhy ještě víc :-(

Budu ráda za tipy ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, znám to moc dobře. Mám dva syny oba jsou hubeňouři max. do 10 percentilu.
    Staršímu je 13 let měří 160 a váží 38 kg a mladšímu je 6 let a měří 120 cm a váží 17,5 kg. :(
    Mladší je akční dítě jak píšeš a jídlo jak my vysvětlil ho nudí. Takže udržet u stolu a aby jedl je zatrest.
    Školka je změna dost i tak, ale někomu to prospívá, že vidí jíst jiné děti, ale každý to má jinak.
    Tip nemám, sama s tím bojuju a takových maminek je tu víc.
    Řeší váhu vaše pediatrička?

  • škola se dá najít i taková, kde vaří bezlepkově/bezlaktozově. ale ne v každém městě je. syn má spolužáka co má bezlaktozu i bezlepek a starvuje se ve škole.
    syn je taky akční a přibírá velmi málo. a s jídlem to bylo podobné jako u vás - jediná možnost ho zabavit a (bohužel) krmit. tak se do něho dostalo dostatek jídla. reagoval při jídle na pusu - otevřel a snědl. problém měl i ve školce kde byl kolektiv a stejně byls jídlem obvykle poslední a ješt ěho učitelka dokrmovala. snědl co měl, ale bylo to an dlouhé lokty jak se říká.

  • dancewomen15.8.2022 21:38

    Syn skoro 7 let má vydřených 17kg,hyperaktivní dítě,které špatně jí od narození,intolerance na lepek,kakao a kravskou bílkovinu,reflux i opakovaná bakterie v žaludku.Prošli jsme si toho hodně,ale dá se to zvládnout,je to hlavně o nastavení Tebe.My natrefili na perfektní doktorku na gastru,která Nám dělá pravidelně testy na alergie i štítnou žlázu,díky ní a mému nasazení už malý jí skoro vše i když je strašně vybíravý a zvládl i celodenní školku.Určitě bych doporučila 5x denně jídlo,teplé večeře,přidala kalorie do pití a zařadila doplňky stravy na podporu chuti,to Nám pomohlo.Pro Nás je každé kilo milník:-)Držím pěsti a hlavu vzhůru!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 603 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist