Darování krve (Kladno)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #61454 3.12.2012 11:06

Ahoj holky, rozhodla jsem se, že bych chodila darovat krev, chtěla jsem se zeptat, zda s tím někdo němáte zkušenosti, jak to poprvé probíhá? Jestli máte třeba i zkušenost na Kladne s tímto? A jak často se může chodit? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,já kdysi darovala a u nás to fungovalo tak,že když jsem šla poprvé-předem jsem si zavolala.Pak jak už budeš znát skupinu,tak si zavoláš,jestli berou.Jinak ženy chodí co 4 měsíce.Jinak se vyplonuje dotazník a naberou ti krev.Pokud je vše ok,snídaně a vezmou ti odběr.

  • A koukala jsi přímo na stránky nemocnice Kladno, mají tam i telefony a určitě tě rádi poinformují? Každá nemocnice to může mít jinak.
    Ve Slaném doporučují darovat krev jednou za 6 měsíců.

    http://www.nemkladno.cz/cz/oddeleni/komplement/hematologicko-transfuzni-oddeleni

  • werysek1693.12.2012 17:40

    Ahoj, na Kladno jsem chodívala darovat. Určitě si zavolej než půjdeš poprvé, oni ti řeknou kdy a v kolik hodin se dostavit. Jsou tam moc milé sestřičky. Je potřeba mít s sebou ranní moč, pokud jí zapomeneš taky se nic neděje, dají ti tam kelímek. Normálně se tam nasnídáš( udělají ti kafíčko, čaj na požádání), mají tam k dispozici rohlíky čerstvý. Z vlastní zkušenosti vím, že je dobré se tam nasnídat. Před prvním odběrem ti vezmou trošku krve ze žíly(při dalších budou brát z bříška prstu), prohlédne tě doktorka, vyplníš si dotazník(kvůli očkování,tetování,piercingu.....)a samotný odběr taky v pohodě, sestřičky se starají, na požádání dávají nohy nahoru, přinesou pití,nechají tě v klidu ležet když se uděla zle.
    No a pak už ti sami posílají bud papírově nebo smskou pozvánky kdy a v kolik se máš znovu dostavit.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist