Darování krve

Otázku položila: Anonymní uživatelka #62628 17.8.2012 18:48

Ahoj, rozhodla jsem se jít darovat krev. Máte s tím někdo zkušenosti? :) Jaké byly pocity apod.? :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • aker17.8.2012 19:34

    zkušenosti mám :-) pocity velice příjemné, sice jsem po tom ten den trošku unavená a pár dní funim do schodů jak lokomotiva tak i přes to jsou pocity příjemné a mám vždy chuť jít znovu... pak vždy přemýšlím na co se ta krev asi použila :-) myslím že to je malý čin, který dokáže velké věci...

  • Pokud nemáš panickou hrůzu z injekcí - tak do toho jdi. Je hezký pocit odcházet s tím, že jsi někomu mohla pomoci. Já mám trochu nižší tlak, takže se mi po odběru trochu motá hlava. Takže až Tě odpojí, určitě hned nevstávej (pokud to udělám já, tak mám černo před očima...ale zatím jsem po odběru neomdlela). Jinak počítej s tím, že Tě to pro daný den trochu "zklidní". Prostě fyzička bude trochu někde jinde...maraton si prostě neplánuj :-D.
    Určitě do toho jdi - má to i jiné výhody. Pokud je odběr nehrazený nabízí stát odečet z daně. Zdarma zkontrolují krev a v případě nějakých problémů Tě informují a doporučí, kam máš jít dál.

  • Taky jsem dárce a určitě se přidej mezi nás, pokud jsi zdravá a nemáš žádné problémy. Vyplníš tam podrobný dotazník a vše pak probereš s lékařem, uděljí ti rychlý rozbor krve a potom teprve budeš vyhodnocena jako vhodný nebo nevhodný dárce. Já nikdy neměla žádný problém, ani nebývám unavená. Prostě si tam chvíli poležím, než ten půllitr vycucnou a zase jdu. Po porodu jsme ještě nebyla, ale už se chystám, dostala jsem koresponďák abych přišla :-)

  • Zkušenost mám, před měsícem jsem byla na 9. odběru :-) Pocity příjemný, jsem ráda, že jsem udělala dobrý skutek. Jsem po odběru trošku unavená, ale ten pocit, že moje krev někomu pomůže je k nezaplacení!

  • Ahoj, souhlasim s holkama, jdi do toho. Mě akorát první odběr trochu bolel, ale to byla moje chyba. Zanedbávám pitný režim a i když jsem se před odběrem snažila pít, asi to bylo málo. Krev tekla pomalu, moc se jí nechtělo. Takže tak 2, 3 dny před víc pij a všechno bude OK :-)

  • Polertova31.7.2023 22:54

    Chci se prosím zeptat... nad darováním plasmy uvažuju... docela bych zašla do https://www.caraplasma.cz/. Máte s tímto centrem prosím zkušenost?

  • Vanyska5.9.2023 0:40

    Ahoj, ano ano. Caraplasma je super centrum. Já tam chodím odpočívat na wifi. Když dodžíš doporučení před odběrem, tak vše proběhne hladce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist