Darovaci smlouva

Otázku položila: Anonymní uživatelka #402694 5.6.2020 2:45

Ahoj holky,
v rodine ted resime problém a chtela bych znat vás názor.
Pred peti roky jsem mamce koupila psa, pes je celou dobu psany na mě. Mamka je duševně nemocna, léči se s depresemi, tak jsme si mysleli, ze ji pejsek pomuze, sama si ho i přála. Jenže postupem casu je jeji stav spíš horsi a na psa si, věčně stezovala a došlo az k tomu, ze chtela at mu najdeme noveho majitele. Několikrát jsme se ji ptali, zdali to mysli vazne, psa jsme si vzali i na vikend k sobe at si odpocine a promysli. Pak jej ještě par dni mela u sebe, ale trvala na tom, ze ho mame prodat. V té době zrovna v depresi nebyla, byla v dobré náladě a tak jsme to brali tak, ze ví, co dělá. Psa jsem tedy darovala na zaklade darovaci smlouvy. Ale po asi deseti dnech se mamce zaclo styskat, upadla do deprese a ze chce psa zpátky. Jsou kvůli tomu ted strašně vypjaté situace, dokonce zacla vsem okolo tvrdit, ze psa prodat nechtela a ze jsem to udelala proti jeji vuli. Kontaktovala jsem i její psychiatricku a ta tvrdí, ze neni mozne, aby jsme mamce ustupovali a snazili se psa ziskat pro ni zpátky. Coz si ani neumim predstavit, ze by ji nova majitelka dala, protoze psa si již zamilovali. Jenže moje mamka ted vyhrožuje pravniky a vsem vyklada úplně smyšlené verze cele situace. Nejbližší rodina vi jaka je a stoji pri me. Ale vzdálenější rodina a okoli ne. Bydlime kousek od sebe a ja uz s detmi ani nechodim sama ven, protoze mamka je vuci me útočná a i ta psychiatricka mi radila at omezim kontakt nebo se s ni videt jen za přítomnosti nekoho jineho. Ale co resim je ta vec s pravnikem. Muze mamka nejak napadnout tu smlouvu, kdyz pes byl psany na mě a ja vse ohledně psa platila?

  • 08.06.2020 18:59:41 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy5.6.2020 6:35

    Pochybuji, že je to právně napadnutelné. Průkaz byl na Vás, máte podepsanou darovací smlouvu, i svědky, že se psa zřekla, nic víc nepotřebujete. Navíc psychicky nemocný člověk není důvěryhodný, aby to k soudu vůbec došlo, to by její právník musel být úplný blázen.

  • Myslím, že pokud byl pes psaný na tebe a ty jsi ho darovala, tak v pohodě. Musela by mít něco, co by dokazovalo, že byl její.
    Jinak to musí být šílená situace. Ona bude mít krom depresí i nějakou nemoc ne? Ono pro toho psa lepší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist