Dárek k Vánocům pro patnáctiletou dceru

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396666 30.11.2018 16:48

Ahoj. Blíží se Vánoce a klasicky rok od roku těžší vyber dárku pro dceru. Je ji 15 a já nemám nejmenší tuseni co ji koupit. Když se ji zeptám, co by chtěla, řekne ze neví, nebo ať něco vymyslim. Byla bych rada kdyby mi některá poradila co by mohlo člověku jejího věku udelat radost. Jinak tuším ze poslouchá rock, nebo tak něco, hraje hry, zajímá se o makeup.... jinak je jako kluk. Jsem celkem bezradná. Zase mi přijde blbé ji dat jen penize

  • 30.11.2018 18:20:44 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 30.11.2018 18:20:44 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nelakuklova27.9.2021 14:39

    Myslím, že by se jí mikina mohla líbit. Záleží ale, jaký potisk vyberete. Já jsem docela nedávno kupovala své neteři mikinu s vtipným potiskem. Na mikině byl nápis "Já su moravačka a su na to hrdá".

  • To je pěkné, to by se mé dceři určitě taky líbilo. Kde jste takovou mikinu koupila?

  • Nelakuklova29.9.2021 14:41

    Koupila jsem ji přes internet na stránkách fajntricko.cz. Je z opravdu příjemného a kvalitního materiálu a i po několika vypráních vypadá jako nová. Podívejte se na jejich stránky, mají opravdu velký výběr mikin, triček, ponožek a dalšího. Navíc mají dopravu nad 1000 korun zdarma.

  • Diblikova4.10.2021 21:57

    Myslím si, že pro takhle velké holky je už vymýšlení dárku hodně složité. Mám dceru v podobném věku, takže vím, o čem je řeč. Letošní Vánoce mám ale naštěstí už vyřešené, koupila jsem dceři chytré hodinky od firmy https://www.smartomat.cz/ , kde mají velký výběr dámských, pánských i dětských chytrých hodinek, vše v prvotřídní kvalitě.

  • trinetka30.11.2018 17:11

    Tak ať si může sama koupit kosmetiku, tak třeba dárkovou kartu do DM, nebo tam kde si kupuje šminky. Nebo do nějakého obchodu s oblečením botama. Může si vybrat co sama bude chtít. Mě by to v 15 potěšilo, že můžu sama.. Případně přímo obnos, pokud je důvěra, že to někde nehodí plácnu za svačinu, pizzu nebo hůř třeba kuřivo..

  • Kdyz se zajima o liceni, urcite by ji potesila navsteva kosmeticky, nejaky poukaz. Co vlasy? Chodi ke kadernici? Nebo listky na nejaky rockovy koncert, treba to domluvit s nejakou jeji kamaradkou, ale tam uz je to hodne o duvere, jestli byste ji to dovolila.

  • HaSha30.11.2018 17:42

    Nevím, v jakých cenových relacích se pohybuješ, ale Vánoce jsem vždycky brala tak, že jde o dárek, který by si člověk většinou sám nedovolil, i kdyby ho chtěl, na věci denní potřeby si peníze najde. U makeupu si dokážu představit nějakou special sadu s mnoha odstíny. Pokud by byl zájem o muziku, v 15 se celkem hodí kytara (na střední dělá kamarády, když se člověk naučí trochu hrát :-)).

  • Já bych doporučila podívat se na Youtuberky ve věku 17-20 let a na jejich nákupní Hauly, většinou nakupují populární věci, po kterých puberťáci touží. Pokud jde o makeup, teď je velmi populární paletka očních stínů od Petry Lovely Hair - jmenuje se Revolution by Petra (cca 370 Kč), mohly by ji potěšit i štětce na makeup od stejné osoby (prodávají se pod značkou Dermacol), pokud míříš do vyšší cenové kategorie, pak úplná bomba jsou stíny Naked od Urban Decay (cca 1300 Kč). Taky je teď obrovský zájem o lístky na koncert Leoše Mareše, to mi přijde jako dobrý dárek, ale taky docela drahý. Ani ne kvůli té hudbě, ale kvůli tomu, že to bude super show.

  • stupidiack30.11.2018 20:45

    Čistě peníze určitě ne, ale ty poukázky do obchodů jsou dobrý nápad. Když nevíš přesně, ať si vybere sama, ale rozhodně je to lepší jak darovat hotovost.

  • Prosím, jen ne peníze na Vánoce. To je obrovská chyba. Jistě, může si pak koupit co chce sama, ale na dárku si má dát člověk záležet a vytáhnout peníze z peněženky to vůbec nesplňují. Můžete jí zkusit nabídnout, že spolu půjdete nakupovat a když se jí něco bude líbit, že jí to prostě koupíte. V patnácti už přece každý dárek jako překvápko nepotřebuje, ne? :) Můj taťka to tak dělá, protože taky vždycky neví. Jedeme celá rodina nakupovat a já si povybírám třeba tenisky, džíny nebo prostě takové věci. Dárky se líbí mě, taťka má vyřešené tyhle starosti a ještě k tomu je to zábava :) Jinak bych ještě doporučila jí koupit něco podle toho, čemu se věnuje. Pokud víte, že má ráda nějakou rockovou kapelu, třeba tričko s názvem jejich skupiny nebo CDéčko může být super. Kamarádka je taky rocker a sbírá CDéčka :) Jen bacha, aby už ho jednou neměla. K těm hrám, to je docela slepá ulička. Pochybuju, že by moje mamka rozuměla hrám a tak by jistě nevybrala takovou, jaká by mě bavila. Taťka je na tom mnohem líp v tomto, ale to je u každého jinak. Hra musí bavit a taky musí jet na jejím počítači, což pokud se nevyznáte, je to nákup naslepo :) Tedy pokud nevíte o nějaké, kterou by si přála. A make-up je dobrý nápad koupit. Kosmetika snad nikdy nezklame. Podívala bych se, co používá za značky nebo se poradila v obchodě a hlavně vybrala něco, co používá, třeba make-up, pudr nebo řasenku. Ne každá holka totiž používá to samé. Já třeba vůbec nepoužívám linky a tak by mi ležely celou dobu na skříni. Neuděláte špatně ani když koupíte nějakou pečující kosmetiku :)

  • hajtlik1.12.2018 18:21

    Já v 15 chtěl nový mobil, snowboard, oblečení, kredit a kvalitní líčení, to bylo před 15 lety, ale myslím, že se to moc nezměnilo :) Dneska můžete pořídit navíc i tablet, čtečku (pokud ráda čte) různé herní konzole a to jak k TV tak kapesní. Tohle nezklame snad nikoho :)

  • Když už jí je patnáct pořídila bych jí nějakou knížku, nejvíce se dívkám v takovém to věku líbí různé romány a i já si také ráda časem nějakou tu romantiku přečtu. Slečny také ujíždí na značkovém oblečení (př. Calvin Klein, Adidas, Nike..) Mám čtrnáctiletou dceru a přesně takové to věci si přeje na Vánoce. Nebo se líbí například nějaké kupony, aby si dcera sama vybrala to, co by se jí líbilo, aby se zamezilo hádání u stromečku o tom, že tohle se jí nelíbí... Doufám že moje rady vám pomohou a přeji krásné Vánoce 🎄.

  • Ahoj, jestli ti mohu poradit, tak vyzkoušej koupit nějaké starožitné šperky, třeba z online antiku https://www.antikart.cz . Uděláš ji tím nejen radost, ale bude nosit něco, co za nějakou dobu nabere obří hodnotu. Nejen tedy tu majetnou, ale i emotivní :) To je něco, co bych koupila své dceři já.

  • Ahoj. Je tu prosím někdo z Prahy, kdo má zkušenosti s tímto zážitkem https://coolzazitky.cz/lety-balonem/598-let-balonem-praha-doba-trvani-3-4-hodiny-pocet-osob-1-lokalita-praha.html ? Přijde mi to jako skvělý dárek :D

  • Taky zrovna přemýšlím, co koupit k Vánocům pro dceru. Dárky vždy kupuji s předstihem, abych pak měla čas na úklid, takže začínám vždy už v září. Dcera má 16 let a chodí docela sportovně oblečená. Myslíte si, že by se jí mohla líbit třeba mikina?

  • Magdah28.11.2021 22:35

    Jednoznačně u patnáctileté dospívající mladé dámy neuděláte chybu, pokud jí koupíte nějaký make-up. Nějaká malovátka, ať se líbí. Zásadní může být také povlečení. Tam záleží, jestli jste spíše progresivní matka, která ví, o co se slečna v těchto letech bude zajímat. Zkusila bych https://www.ceskeluzkoviny.cz/ . Vybrat jí nějaké decentní lůžkoviny, které neurazí ji, ani případnou návštěvu, jestli mě chápete. Princezny na peřině si myslím že už neuvítá. :-)

  • Zdarec. Myslím si, že by byla vhodná třeba dámská peněženka na zip z webu https://www.penezenky-ahal.cz/penezenky-na-zip/. Určitě se bude dceřičce líbit. Já jsem své koupil stejnou a byla více než spokojená. Hnedka další rok ale chtěla kabelku :'-(. Tak na to už jsem se tolik netvářil. Ale zasloužila si jí, tak jsem nakonec koupil i tak.

  • MagdaRadilka811.8.2023 5:52

    patnáctiny, osmnáctiny, pak třiatřicetiny atd. to jsou významné životní milníky, tak by to chtělo něco speciálního :-) . Dcera slaví 15.té narozeniny příští víkend a my jsme jí s manželem koupili elegantní dámské hodinky na https://www.beny.cz/hodinky/damske/ , přišlo mi to jako skvělý nápad, i když do teď žádné hodinky nenosila, tak snad se jí budou hodinky líbit stejně jako nám :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist