Dárcovské spermie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #240617 31.3.2015 7:47

Děvčata, máte někdo zkušenost s otěhotněním pomocí dárcovských spermií? U nás je to jediná možnost, jak mít miminko, ale já se nemůžu psychicky srovnat s tímhle způsobem oplodnění a potřebovala bych to s někým probrat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já osobně ne, ale kamarádka to tak má. Taky nebyla jiná možnost. Mají ted skoro ročního chlapečka, jsou šťastní a užívají si to :-) O miminku od malinka říkají, že je celý tatínek :-)

  • kamarádka to má za sebou, má neplodného partnera a dítě chtěli. Teď by chtěli druhé dítě a nastal problém v tom, že pokud by chtěli, aby obě děti měla stejného otce, tak budou muset vyzvat dárce a ten už teď třeba nebude chtít sperma dát.

  • Ja s tim osobni zkusenost nemam,ale mozna nas to v budoucnu taky ceka. Manzel mel silne zanety varlat,tudiz spermie jsou poskozene. Zatim jsme vybrali na pr ni IVF,tak,ze se vajicka oplodnili,ale doktori nas pripravili na to,ze je mozne,ze dalsi pokusy uz s nasimi nepujdou. Kamaradka ma dvojcatka z IVF s darovanou spermii a jsou krasna a opravdu paradoxne cely tatinek. Ja chapu,ze se toho bojis,me to taky trosku desi,ale proc by ne? Ano genetika je mocna,ale vychova taky. A pokud chcete miminko a je tohle jedina cesta,tak s chuti do toho :-) lepsi,kdyz mimco bude mit aspon pulku vasich genu,nez treba adopce,kde nebude mit zadne. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist