Daňové přiznání po rodičáku na úřadu práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410767 19.9.2021 0:11

Dobrý den, dokáže mi někdo prosím poradit? Do června jsem byla na rodičáku a zaměstnaná, vrátila jsem se do práce a tam jsem v srpnu skončila. Teď jsem na úřadu práce, kde zřejmě budu do konce roku. A teď vůbec nevím, jak s daňovým přiznáním za rok 2021? Vždycky nám to dělali v práci a jenom jsem podepsala. Musím si ho vyplnit a odevzdat sama? Nebo můžu požádat ještě v bývalé práci, když jsem tam strávila 2/3 roku? Nebo mi v tom nějak pomůže pracák?
Omlouvám se za asi úplně blbou otázku, ale já prostě fakt nevím, nikdy jsem to neřešila a teď mám takovou situaci.
Podotázka - když jsem v roce 2021 prodala byt a musím odvádět daň z příjmu, to se nějak dokládá smlouvami, nebo prostě jenom vypíšu částku?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik19.9.2021 8:14

    Pokud by jsi neprodala byt, tak si myslím, že by ti DPFO v bývalé práci mohli udělat. Pokud si nevíš rady, zajdi za soukromou účetní, ta ti řekne, co vše budeš potřebovat. Navíc, pokud jste peníze dali znovu do bydlení (nový dům, rekonstrukce), tak se daň z prodeje nemovitosti neplatí. Jen se napíše čestné prohlášení. Dále se daň z prodeje nemovitosti neplatí, pokud jste nemovitost vlastnili déle jak 10 let nebo tam měli alespoň 2 roky trvalé bydliště a nebo jednu z těchto dvou podmínek splnil váš předek (dědictví). A co k tomu potřebuješ ti řeknou i na Finančním úřadě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist