Daly byste dítěti ATB nebo ještě čekaly?

Otázku položila: ivusinkasisinka 12.6.2018 15:05

Můj dvouletý syn má od soboty zvýšenou teplotu, vždy kolem 37,5. Dnes doktorka vzala z prstíku krev a CRP bylo 48. Dala nám antibiotika Ospen. Daly byste ho svému dítěti nebo počkaly jestli teploty nepoleví? Jinak je zdravý, jen mírně semtam zakašle, ale žádná hrůza. Nic dalšího doktorka nezjistila.

Děkuji všem za názor. Před rokem měl hodnotu CRP 49 a antibiotika jsme nepotřebovali. Dostal se z toho i bez nich. Proto váhám.

Tak dnes večer (úterý) teplota ustoupila, naměřeno 36,8. Dáme to opět bez antibiotik. Ale děkuji všem za názor.

  • 12.06.2018 16:08:48 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 12.06.2018 16:08:48 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nenapadlo by me nedat diteti leky, co lekar predepise. Bud teda jdu k lekari s tim, ze chci at diteti pomuze, a nebo nejdu s tim, ze budu cekat doma. Pokud ma dite CRP 48, tak ma nejspis v tee zanet.. Ten je potreba prelecit.. Pokud neprelecite, muze se docasne udelat lip, ale az mu to sedne treba na srdce, bude pozde. Kazdy jsme zodpovedny za sve deti, ale nechapu tedy, proc k te doktorce chodite?

  • zakewka12.6.2018 21:10

    Já atb od oka neuznávám. . Najít příčinu a podle toho ordinovat pak ano, ale jen podle CRP ne. Není to až tolik.. zánět to sice značí, ale podle mě je třeba najít co je špatně a ne to vyřešit nejjednodušší cestou a to je střelit od boku atb.

  • Cca mesic zpátky syn 2,5 roku 3 dny 38,6...prasky zabirali, ale bez nich horecky... Nic mu nebylo... Tak jsme sli k doktorce, CRP 60, predepsala myslim taky tyhle antibiotika a ani me nenapadlo mu je nedat. Ale jeste nas poslala na ORL a mel zanet nosohltanu. Ale vy nemate CRP tak jednoznačně na antibiotika-proto vahas?

  • Asi bych mu je dala, když už to trvá od soboty. Navíc 48 už je docela dost, zdravý člověk má CRP maximálně 5. Sama jsem dneska dobrala antibiotika, CRP jsem měla dokonce 107. CRP nad 40 už značí pravděpodobnou bakteriální infekci. Doktorka snad ví, co dělá :)

  • tak CRP na 48 značí, že je v těle zánět, prostě bych mu je dala.
    Mohu vedět proč mu je jako nechceš dát? Tos ani nemusela k lékaři, když chceš čekat

  • tak CRP na 48 značí, že je v těle zánět, prostě bych mu je dala.
    Mohu vedět proč mu je jako nechceš dát? Tos ani nemusela k lékaři, když chceš čekat

  • Ahoj, mně bylo CRP 50 naměřeno před nějakou dobou a bylo to ještě virové (dr. se tehdy nemohla rozhodnout s tím, že je to hraniční). Vzhledem k tomu, že teplota byla jen zvýšená a trvala tři dny, bych s ATB taky počkala. Pro klid duše bych CRP opakovala za dva dny (dá se koupit v lékárně).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist