Dálkové studium Střední školy pedagogické

Otázku položila: Bývalá uživatelka #161972 17.2.2020 9:16

Dobrý den, ahoj, již delší dobu uvažuji u dálkovém studium Střední školy pedagogické. Já sama mám maturitu a vyšší odbornou školu, nicméně v ekonomickém oboru. Nyní pracuji v obchodní firmě, tzn. zcela mimo pedagogický obor. Moje otázka zní, jak se v tomto případě řeší praxe na pedagogické škole? Musela bych si v moji práci vzít dovolenou a normálně docházet na praxi do školky či družiny? Nemáte prosím někdo osobní zkušenost? Za jakoukoliv informaci budu moct vděčná. Na stránkách školy jde najít vše možné, ale zrovna o tomto ani zmínka. Děkuji moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka217.2.2020 9:35

    Nemám sice střední pedagogickou, ale když jsme na vysoké měli praxi, tak kdo neučil ve škole, musel si v práci mimo obor zařizovat volno a chodit na náslechy a praxe.

    Jinak když máš maturitu, asi by bylo lepší jít dálkově na vysokou než na střední pedagogickou. Co přesně bys pak chtěla dělat? Dneska už i učitelka v MŠ musí mít vysokou, tak abys pak nebyla zklamaná, že jsi studovala zbytečně.

  • maja9519.2.2020 17:26

    Reaguji na tento starší příspěvek z důvodu mylných informací ve vyšších komentářích.. Do MŠ ti střední škola stačí, záleží pak na ředitelce konkrétní MŠ, koho ve výběrovém řízení raději přijme, ale řekla bych, že škola nerozhoduje (záleží také na lokalitě, ale např. u nás v Praze je učitelek MŠ velký nedostatek a není tedy bohužel moc z čeho vybírat). Na základě nedostatku učitelek předpokládám, že povinné zavedení vysokoškolského vzdělání v MŠ nepřipadá v nejbližších několika letech v úvahu, neboť by počet kvalifikovaných pracovních sil ještě klesl (sama mám střední školu, ale VŠ si nakonec dodělávám dálkově, i když ne z povinnosti). Co se týče praxí, předpokládám, že by bylo bohužel nutné řešit nějakým způsobem uvolnění z práce, případně zkrátit úvazek - netuším, kolik praxe je vyžadováno na dálkovém studiu SŠ :-/ Další omyl - učitelky MŠ s vysokoškolským vzděláním mají bohužel stejný plat jako učitelky se SŠ, nezáleží tedy na tom, jakou máš vystudovanou školu, záleží pak pouze na délce praxe. Další věc placené vzdělání po 26 letech - střední škola se obvykle po 26 letech platí, vysoká škola (jedná li se o státní) je zdarma v kterémkoli věku, ovšem vždy pouze max 4 roky bakalář a 3 roky magistr - kdyby si studovala déle, tak se škola platí a to i kdyby se jednalo o studium na jiné VŠ. Takže tak, snad komentář nevadí, je srozumitelný a snad i pomohl :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist