Cvičení vhodné při diastáze

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34354 10.2.2019 15:51

Ahoj, mám 2 děti 6let a 2roky. Byla mi zjištěna skolióza a diastáza. Mám předepsané rehabilitace, každodenní cvičení doma (to mě naučí na té rehabilitaci) a mám se přihlásit nejlépe na Pilátes. Kam bych měla docházet minimálně 1x týdně. No ale nejbližší cvičení je 15km. Při nejhorším se tam přihlásím. Ale nejdřív se zeptám tady na váš názor. V našem městečku máme spinning a posilovnu s trenérem. Myslíte, že to je vhodná alternativa? Jako finančně a časově kvůli hlídání určitě.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pilates a posilovna s trenérem je nebe a dudy.
    Pilates je svým způsobem zdravotní cvičení. Pomůže správně posílit svaly ve správném pořadu a správným způsobem. Spinning bych víc viděla na budování kondice.
    Nejdříve bych dala do pořádku tu diastazu cvičením pod dohledem fyzioterapeuta, pulates a pak teprve posilovny. I na ty zada je lepsi nejdříve posílit střed těla.

  • Posilovna na diastázu určitě pomoct může, ale vyžaduje to zvláštní režim - pokud pojedeš klasické posilko, tak si tím můžeš dost zavařit.
    Pokud se pro tu posilku rozhodneš, tak ze začátku vynech posilování na přímé břišní svaly a posiluj pořádně ty šikmé. Musí se nejdřív zpevnit boční strany břicha, aby stlačily k sobě ty přímé a tím ulevily té vytahané šlaše mezi nimi.
    Ke skolióze se nevyjadřuji, bo o tom nic zjištěno nemám :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 481 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist