Cvičení při kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #398715 5.4.2019 12:04

Zdravim damy.
Prosim poradite nejake cviceni po porodu? Rada bych si zpevnila brisko, stehna a zadek. Jsem po porodu (uz i chvili po sestinedeli, ale stale kojim). Cetla jsem ze je nevhodne cvicit kvuli tomu ze pri spalovani tuku prechazeji skodliviny do mleka, nerada bych mimco krmila nejakyma hruzama. Da se tedy alespon nejak efektivne posilovat, aby to melo nejake vysledky? Hodlam cvicit kazdodenne, cas si na to vzdy najdu, bez vymluv :-) potrebuju se taky dostat do psychicke pohody, jsem ted casto hodně rozhazena a myslim ze i to cviceni tomu pomuze. Diky za tipy :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj ;-) Já během plného kojení normálně běhám, chodím na tabaty, kruhové tréninky a mléko v pohodě. Malý se klidně napije hned jak přijdu, Ono to mléko škodlivé být nemůže, spíš se říká, že se může díky té kyselině mléčné trochu změnit chuť a miminko to pak třeba nemusí chtít, chce to vyzkoušet. Ale jinak to mléko škodlivé určitě není. Předpokládám, že chceš cvičit asi doma, že? Pro začátek bych zvolila určitě něco pomalejšího, posilovacího. Jestli máš třeba lehkou diastázu, aby sis to nezhoršila. Obecně se doporučuje začít cvičit střed těla (core), jogu, pilates apod. Na you tube je kupa videí na cvičení po porodu. A když se budeš cítit dobře, můžeš klidně začít i něco intenzivnějšího... Jako třeba cvičení s Jill Michaels, Tabatu, HIIT, full body workout, dance workout atd. ... Zase je toho na you tube k nalezení mraky. Záleží, co tě bude víc bavit, co ti sedne ;-) Ale určitě ti vhodné cvičení zvedne i náladu a sebevědomí ;-)

  • Kojím právě dvouapůlleťáka, plně jsem ho kojila 14 měsíců (absolutně nejevil zájem o jídlo), začala jsem opět běhat krátce po porodu během šestinedělí, o pár týdnů později první závody, tréninky objemové i intervalové a další (ale jen 100-200km měsíčně, jsem jen hobík), mám za sebou x půlmaratonů a v tréninku i delších tratí, kojívala jsem před startovní čárou a pak okamžitě za cílovou, i jindy mě můj kojenec nenechával ani osprchovat a smlsnul si na mě okamžitě ještě zatepla a slana :-D Jestli do mléka přecházejí nějaké škodliviny, či kyselina mléčná, jak se píše, tak to vypadá, že je to dobrota největší a dostatečně výživná ;-) Z mých zkušeností vyplývá, že kojení a sport se má hodně rádo, snad v tom má prsty právě to odreagování a endorfiny ;-) Myslím, že není marné to zkusit, zátěž je tak jako tak vhodné nandavat postupně, i kvůli svému zdraví ;-)

  • Rok cvičím HIIT a nešetřím se, synovi jsou dva roky a kojím pořád docela často :-)
    To s těmi škodlivinami se mi moc nezdá, může se začít vyplavovat kyselina mléčná, po které můžeš mít mléko nakyslé a miminku nemusí chutnat. Ale vyloženě škodliviny..? Podle mě nesmysl :-) Snad jen pozor na přetrénování, pokud pojedeš na intenzitu, tak každodenní cvičení není úplně optimální, svaly musí mít čas regenerovat :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist