Cosi na puse... Nejspíš opar

Otázku položila: Bývalá uživatelka #28303 3.4.2011 16:55

Ahoj holky,
potřebuju poradit... Tak před 2 týdny se mi udělala tahle věc na rtu, vypadalo to na normální beďar (opar jsem nikdy předtím neměla) ale v pátek to vypadalo fakt hrozně, a červeně, z příznaků jsem usoudila, že to je opar. Jenže dneska už je to přes týden co to léčím. Nejdřív jsem zkusila Compeed, ale ty pomáhaly jenom na začátku, a teď jsem si koupila Herpatch, to mi doporučila paní v lékarně. Jenže přijde mi, že už to trvá moc dlouho. Pořád to vypadá docela ošklivě, myslíte, že mi na kožním nějak pomůžou? Popř. může to být něco jinýho než opar?
Jak dlouho třeba mizí opary vám, nebo co byste doporučily?
Moc děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli je to fakt opar, tak se nadopuj vitamínama B. Nejlíp B-komplex forte. Aspoň 2 tablety denně. A pokud to není opar, tak tím taky nic nezkazíš. B pomáhá na kůži, sliznice a nervy.

  • jednou jsem měla něco podobnýho..myslela jsem, že je to opar, tak jsem to mazala...po 2 týdnech jsem měla hubu celou nateklou...a odloupl se mi strup pod kterým byla taková kulička mazu a do teď mám na puse jizvu..z toho jsem usoudila, že se jednalo o podebranýho beďara...radši bych šla na kožní, ať se ti do toho něco nedostane a nevypadáš jak já kdysi...:-D

  • Asi tak až dva týdny to trvá. Chce to podchytit při prvním blbém pocitu, pak už je dost pozdě a vyléčit rychleji to moc nejde. Trochu pomáhá Tee tree olejíček - mazat, a jíst B vitamín.
    Mělo to puchýřky? Nejdřív to jen svědí, pak vyrazí puchýřky, nesmí se to propichovat, pak se vysuší a vznikne stroupek. Celou dobu to je nakažlivé, pokud je to opar (bacha na společný ručník, skleničku, líbání apod.).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist