Čočky a Koronavirus

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407209 21.3.2020 8:23

Můžu nosit při Koronaviru čočky? Na brýle pod rouškou vůbec nevidím, totálně se mlží.

  • 21.03.2020 14:22:19 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Za dodržení hygienických opatření můžeš.
    K tomu, aby se brýle nemlzily doporucim dát do rousky v oblasti nosu dratek, kterým to natvarujes kolem nosu a brýle se nebudou mlzit.

  • terryk21.3.2020 9:36

    Můžeš, ale bryle jsou lepší, pac mají i ochranný charakter. Taky je nosím a nemlzi se mi. Je třeba ale pořádně vytvarovat ten drátek na nose, aby rouška dobře seděla.

  • Francy21.3.2020 11:10

    Někde na netu jsem četla, že proti zamlžování brýlí pomáhá holící pěna. Nanést, nechat zaschnout a vyleštit. Musím to sama zkusit :-)

  • Marlena21.3.2020 11:16

    Souhlasím, že brýle jsou lepší. Jednak mají ochrannou funkci a taky se nemusíš hrabat rukama v očích. Za chvíli začne pořádně svítit slunko a všichni začnou nosit sluneční brýle. Mně na mlžení pomohlo dát si roušku až pod oči a brýlama ji přimáčknout. Nebo ten drátek, který funguje podobně, nepustí páru směrem k očím.

  • Můj manžel bez brýlí vůbec nevidí a čočky mít nemůže. V práci musí mít roušku povinen jako většina lidí. Má ušitou tak tam žádný drátek nemá. Říkal že když si tam dá holicí pěnu ( trošku potře okraj roušky nahoře) tak se mu vůbec nemlží a funguje to. Můžeš zkusit:-D

  • Mě ten Covid taky štval. Ty roušky, to bylo fakt chytrý... Jak nosí někdo brýle, tak trpěl. Být 8 hodin v práci v roušce, nemoct pořádně dýchat a ještě řešit mlžící se brýle. Já nosím brýle na blízko, ale když dělám na pokladně, tak je musím mít pořád, jinak bych neviděla na kasu. Objednala jsem si je z https://www.hotovebryle.cz/ , aby nebyly moc velké, ale stejně se mlžily.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist