Co vam dala a vzala skola?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30756 30.3.2011 19:17

vim ze to tu nepatri , ale potrebuju to do eseje :( muzete tady napsat co vam dala a vzala skola , jeji klady zapory a nejakou tu omacku okolo , kdyby nejaka mela zajem prosim pisnete mensi prispevecek .. dekuju predem :))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mně mmo jiné, co píšou holky, dala střední škola manžela. Byli jsme spolu ve třídě celý čtyři roky, ve třeťáku jsme spolu začali chodit. Brali jsme se dva roky po maturitě, letos oslavíme 12 let manželství.

  • Jen krátce. Dala mi přátele, vzdělání a vzala mi spoustu volného času ;)

  • mne dala skola hlavne pohled na lidi.kdyz travite kazdy den 4 roky s lidmi,poznate povahy atd.dala mi to,ze nemam duverovat vsem,ze ucitele nejsou takovi,jaci se zdaji byt.kamarady jsem si nasla,ale nasla jsem i to,ze kdyz nemate na vyber,tak musite zkousnout vsechno.uceni jsem brala jako povinnost,ktera mi prinese vzdelani.

  • Tak škola mi dala především přátele, kamarády, taky určitě nějaké lásky, dále bezpochyby znalosti od toho je to škola že :-D vždycky jsem do školy chodila a chodím spíše ráda než nerada, jinak zápory? No tak ty vidím, jen v tom, když jsem se setkala s nějakým učitelem, který mi neseděl, ale tím jsem zase získala určitou zkušenost jak vyjít s takovým člověkem. Celkově školu chápu velmi pozitivně. Šikanu jsem nikdy nezažila, jenom nadržování, ale to je klasika.

  • První stupeň na základní škole byl pro mě taková pohodička, druhý už se mi tolik nelíbil. Asi to bylo učiteli. Ale střední škola byla super. Sešla se nás báječná parta lidí. Tudíž střední škola mi přinesla spoustu nových kamarádů a zážitků, jako bylo např. každoroční sjíždění Vltavy a pobyt na chmelu, pravidelné posezení v hospůdce a neustálé kanadaské žertíky probíhajíci v naší třídě. Střední škola mi také dala první obrovskou lásku a platonické zamilování se do učitele. Přinesla mi obrovský strach s maturity a následně spoustu slz, když byla maturita ukončena a já věděla, že se to naše stádečko kamsi rozprchne a nikdy už nic nebude jako dřív. Vyšší odborná škola mi přinesla spoustu nových přátel a mejdanů, probděných nocí nad učením, časté hulení trávy /to tam raději nepiš/. A na konci zase spoustu slz, když jsem se po absolutoriu vracela domů přes celou republiky. Vlastně dala mi ještě možnost poznat Moravu a duši moraváků :o) No a vysokou jsem studovala dálkově, tam už jsem měla rozum a věděla, že tam chodím kvůli učení. Ta mi přinesla hlavně dřinu, protože při práci to zase tak úplně jednoduché nebylo.

  • petulinkaa1330.3.2011 20:05

    Školu jsem nenávidela, otravovala me,byla jsem ráda,že jsem se vyučila a šla makat,protoze jsem vzdycky spis chtela jit pracovat nez se ucit..byla jsem na to lina,ale ta sranda,kamaradi a prusery,to bylo nej :-)))

  • Tak ti musím taky napsat . Na základní škole to bylo o kamarádství , keré se tím že jsem nastoupila na internát vytratilo . Na Učňáku díky intru jsem se naučila samostatnosti , jak v rozhodování , tak i postarání se o sebe i po stráce fin. Ale taky tam byla ze začátku šikana a byla jsem z toho nešťastná . Díky trucu (mému) jsem si šla udělat nástavbu (původně jsem plánovala že si tuto školu udělám rovno , jako střední) . Nástavbu jsem si dělala při práci a myslím , že díky tomu mám ještě dnes pocuchané nervy . Sice jsem si užila spoustu legrace , měla hodně kamarádů a dodnes si myslím že učivo bylo pro mně přínosem , ale společně s prací to bylo hrozně časově namáhavé a psych . vysilující . Denní studium je přeci jen větší pohodička . :o))

  • Simone30.3.2011 23:01

    První stupeň základky bylo o hraní a zjišťování, že s klukama se prát nevyplácí, protože kluci jsou silnější :-D Druhý stupeň byl o průserech a pravidlených návštěvách ředitelny, vymezování se proti autoritám atd. a následné nalezení sama sebe a a ke konci v devítce zjištění, že mě vlastně škola baví a chci studovat dál. No a pak taky spoustu lásek - vydařených i nešťastných, zjištění, že holky dokážou být pěkné mrchy a kluci pěkní hajzlové, ale že mezi nimi existují i skvělí lidé. Střední mi dala možnost seberealizace, byla to jedna velká party, sranda, spoustu volného času i vážnější vztahy. Na střední jsem si našla opravdové kamarády, zjistila jsem, co mě baví studovat a čemu bych se měla vyhnout obloukem. No a taky jsem na střední zažila svůj první sex a našla našla (snad) svou "životní" lásku :)
    Vejška už je o tom, že člověk dělá, co ho baví a stává se z něj skutečně dospělý člověk, ale přitom ještě může naplno cítit to mládí. Takže spoustu oslav a mejdanů, ale taky plno slz, stovky přečtených knih a desítky napsaných prací, mnoho neprospaných nocí a hodně stresu. Vejška mi znechutila kafé, které po prváku nemůžu už ani cítit, ale také mnoho zážitků, na které budu jednou určitě ráda vzpomínat :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist