Co uvařit na rodinný oběd?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395578 26.12.2018 21:10

Chtěla bych se zeptat, jestli mi někdo poradíte, co vařit na rodinný oběd který se koná u nás doma - nemám vůbec inspiraci. Jsem zvyklá vařit spíš jídla, co se musí jíst začerstva, ale v té situaci nebude čas na nějaké vyvařování, takže potřebuju něco, co můžu uvařit nebo přichystat předchozí den večer a pak jen rychle dodělat nebo ohřát. Budu ještě péct a uklízet, to vše v noci, takže spíš něco co nezabere tak moc času nebo se vaří víceméně samo. Zároveň aby to bylo vhodné pro ty, co se snaží držet linii a nejedí moc prasárny, ale aby tím nepohrdli ani odpůrci zdravých jídel - bohužel máme to v rodině půl napůl. Polovina ráda těžká česká jídla, polovina jede diety. No a nejlépe aby to bylo něco, co může jíst roční dítě hahaha. Zatím mě napadá tak akorát hovězí s omáčkou a rýže, ale to máme celkem často, nebo pečené kuře s kaší....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych se na to vyprdla a udělala svíčkovou. Našpikuj si dobře hovězí, udělej hodně zeleninový základ a dej méně smetany. Knedlíky udělej domácí a jako alternativu udělej celozrnné těstoviny...ty se k tomu taky dají jíst. A není na tom nic nezdravého...spousta rozmixované kořenové zeleniny, hovězí maso taky není nezdravé, ačkoliv se to rádo tvrdí, ale nikdo ho nesní kilo, že jo a kdo má rád klasiku dá si knedlík (ten napaříš za pár minut) a kdo jí zdravě dá si k tomu ty těstoviny a mají taky zdravé jídlo. Alternativou by mohlo být něco na styl rozlétaného španělského ptáčka s rýží, nebo slepice na paprice s těstovinami.

  • OveckaVeru26.12.2018 21:36

    Me napadla prave pecena krkovicka na cibuli s ryzi, ale nevim jestli se tim zavdecis i tem zdravojedum :D
    Ale kdyz jsi u toho kurete, tim asi nic nepokazis :)
    S hovezim bych se nepiplala, nedavno jsem natrefila na hovezi ktere i po 4 hodinach vareni bylo tvrde jak podrazka a nedovedu si predstavit ze bych ho mela servirovat navsteve :D
    Jeste me napada udelat treba nejaky michany zeleninovy salat, hodit do trouby treba kureci kridla nebo spaliky, mezi to par brambor a ugrilovat to :)) kdyz se k tomu da jeste nejaky dresing (ja delam ze zakysane smetany s cesnekem), mohlo by to mit uspech :)

  • Ahoj, tak záleží, co vám chutná. Buďto nějakou omáčku, pečené maso, nebo tak. Možností, co vařit, je hodně :-) . Já třeba ráda zkouším nové recepty :-) . Naposledy jsem si našla zajímavý recept na čevabčiči na https://mlsnavarecka.cz/cevabcici-na-plechu-v-troube/ , tak jsem ho poprvé upekla v troubě a vůbec to nebylo špatné. Nebyla s tím hlavně taková práce, jako když jsem ho smažila :-) .

  • ivanka08729.2. 20:17

    Já bych si nikdy nemyslela že někdy někomu budu radit, ale skutečně je to tak. Od té doby co máme doma totiž https://mlsnyhrnec.cz/litinovy-hrnec-proc-ho-chtit/ litinový hrnec tak je to vaření takové jednodušší. A to jsem si dříve myslela že budu mít mnohem větší sháňku po věcech do kuchyně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist