Co si o tom myslíte ? Mám s nim být ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53643 3.3.2012 21:20

Dobrý večer,

chtěla bych poprosit o radu... Tady můžu mluvit na ´´plnou hubu´´ jako anonym tak napíšu jak to je...
Mám přítele 4 roky... Je to úžasnej člověk, vím že mě miluje, udělal by pro mě všechno,ale jsou věci, který mi prostě vaděj a já to nějak nemůžu zkousnout.
Plánujeme bydlení už nějakou dobu, něco jsem sdědila, tak jsme chtěli jet na dražší dovolenou s tím, že jsem mu půjčovala větší obnos peněz, s tím že mi to brzy splatí...Splácel,ale pak přišli nějaké výdaje, takže jsem chápala a asi na dva měsíce se to zastavilo..Jenže já už jsem si vybrala byt a vím, že do té doby mi to nesplatí (domluvili jsme se, že já si vezmu teď nějakej menší na sebe a on začne podnikat - tohel řešit nechci to byla naše domluva), ale budeme bydlet mimo, takže auto, jenže on samozřejmě na něj nemá a ještě mi to ani nesplatil, takže si asi myslí, že mu na to zas půjčím... Do toho má bohatší rodiče (od kterých si žádné peníze brát nechce) , ale má nároky na vybavení,kde bude bydlet a že bez auta nebude,ale že na nic nemá to mu je jedno, přijde mi, že je to na mých bedrech a přídu si v úzkých, je to do háje chlap, že mu to neni blbý....To že bych si měla pořídit auto já, to je mu ais u prdele, hlavně že ho bude mít on, já nevím co si o tom mám myslet.....Samozřejmě, že mi to splatí,ale v rámci možností..Pořád si nakupuje drahý hadry a pak na nic nemá, to že by mi měl přidávat třeba na pračku nebo tak, ho snad ani nenapadne, samozřejmě když mi teď bude dávat většinu výplaty na to,aby mi to splatil a já měla co nejvíc peněz to chápu, chápu to, že kde máme vybraný by by byl pro něj problém se dostat do práce,ale proč to mám hradit sakra já ?!!!Protože něco mám ??!!!Pořád mi říká, že větší bydlení pak zařídí on a všechno okolo.Vím, že pořád výmýšlíaby vydělal co nejvíc peněz a vím, že by mi ihned dal,ale tohle mě prostě štve.Přemýšlí nadtím jak si koupí košili od replaye a nic jinýho..Do toho já po čtyřech letech znám jeho rodiče,ale nejezdím k nim, nemá zájem.Včera jsem potkala jeho mámu a domluvily jsme se, že za nimi dorazím v neděli,ale on nechce abych tam jela, prej co bych tam dělala.. Jenže já vím, že se o mě postará, že by pro mě udělal vše, že mě miluje...Je na mě hrozně hodný, dost jsem prošla některými zlými věcmi a na něj jedinýho se můžu spolehnout, ale takhle jsem si to teda nepředstavovala...Ale milujuho víc jak všechno na světě, nemůžu bez něj být... A do toho pořád chce , abych hubla...Má na mě takový divný řeči i když vím, že se mu líbím,ale chtěl by,abych měla lepší postavu...Dost mě občas urazí a řekne mi, že se k nim vtírám,což samozřejmě obrečím..Co si o tom myslíte ???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek893.3.2012 21:41

    Já si myslím, že tvůj partner je pořádný sobec a že bys mu to měla pěkně od plic všechno říct! Když něco chce, má si na to našetřit a pak si to koupit, ale netahat peníze z tebe. Chápu, že je to tvůj přítel, ale všechno má své meze a známe to ...sliby chyby. Spíš přemýšlej, jestli to s tvým partnerem v budoucnu vůbec má smysl, když dá raději přednost značkovému oblečení než potřebným věcem, tak jak to pak bude vypadat v budoucnu.

  • Já bych s ním nebyla.... Přijde mi, že z tebe jen tahá peníze a všechno ostatní je mu ukradené. Kdyby se těšil na vaší společnou budoucnost, tak nebude nakupovat drahý hadry, ale bude s tebou s radostí vybírat všelijaký blbosti do bytu. Milující chlap nevypadá takhle... promin, ale on by měl myslet taky na tebe, nejenom na sebe. Těm kecum, že to v budoucnosti všechno zařídí nevěřim. A že nechce aby jsi se vídala s jeho rodinou? Tak to už bych končila opravdu definitivně, protože z toho snad většině lidí vyplyne, že s tebou v budoucnosti moc nepočítá. Nechá tě všechno zaplatit, ještě si od tebe nechá koupit auto... ale ani tvé finance nebudou bezedné, nechci vidět co udělá až mu nedáš ani korunu. Měla by sis říct, jestli s ním opravdu chceš být. Zkus se zamyslet do budoucnosti, jestli s tímhle chlapem chceš mít rodinu, až budeš na rodičáku, tak se to vás bude muset postarat on. A nevím, jestli to někdo kdo si radši nakupuje nové hadry dokáže :( A ještě je mi divný, že radši tahá peníze ze své přítelkyně než aby si řekl rodičum, když si je tak jistý, že to splatí.
    Promluv si s ním a to na plnou hubu. Jinak to nevidim.
    Promluv si s ním o tom všem

  • já bych s takovým člověkem nebyla a to z jednoho důvodu - potřebuju chlapa, kt. se o nás (jsme už rodinu) umí postarat, kt. nás zabezpečí a né nějakou vyžírku (prosím, nechápej to zle)... samozřejmě o práci může přijít, to se může stát, manžela bych podpořila, kdyby nedej bože přišel o práci, ale to co popisuješ ty mně přijde jako egoismus tvého přítele...i to je divné, že nemá zájem vídat jeho rodiče, nevím teda jak byl vychovaný, ale je to smutné- i když kdo ví co tam bylo, můj manžel taky nemá k rodičům zrovna nějakou "pupeční šňůru", ale oni jsou divní a udělali si to trošku taky sami...podle mě děláš blbě tím, že mu pujčuješ a tak...dávéj si do budoucna na to pozor, aby tě nakonec neobral o všechny prachy.. chtěla jsi slyšet názor, tak to je můj...já bejt tebou, asi bych se dost bála co bude do budoucna...

  • sorry, že tak naplno, ale je to idiot, jenom tě vysává. Jak říká Verousek89, jak to asi dopadne dál?...Sliby se slibují, blázni se radují. S takovou tě ten chlap za chvilku zruinuje. Od plic říct, jak to je...a když to nepomůže, tak bych halt raději práskla do bot. Vím, že se to líp radí, než koná, ale všechno má někde svoje hranice.

  • Ahojky :), tvůj přítel asi peníze vůbec neřeší.. Když nějaké má, tak je rozhází a nedělá si starosti s tím, co bude zítra... A takhle to bude pravděpodobně pokračovat dál, dál a dál..
    Je pěkné, že říká, že se PAK o vše postará.. jenže se obávám toho, že on nic řešit prostě nechce.. Nebaví ho to a nechce se starat :). Na druhou stranu, pokud to finančně utáhneš a máte se tak moc rádi, jak píšeš.. Asi bych to nechala tak, jak to je.. Jen mi přijde, že jsi v tom vašem vztahu vích chlap ty :).

    To s jeho rodinou je blbý.. Říct mi můj přítel, že se vtírám, tak s ním asi hodím dlouhou řeč a naprosto chápu, že jsi z toho špatná.. Mému příteli se občas za jeho rodičema prostě nechce.. a přes to nejde vlak.. ale když se už jede, tak jedině oba.

    Já bych tohle asi řešila tak, že bych si s ním popovídala o financích.. Je to hodně citlivé téma, ale pokud přemýšlíte nad rodinou.. a budoucností (jakože z toho, co píšeš ano), tak je asi správný čas mluvit o tom :) - vím, že se to lehčeji řekne, než udělá :).

  • no, jestli je opravdu takový, jak ho popisuješ, nebyla bych s ním ani vteřinu. taky je možné, že ho vidíš trošku jinak, než jaký opravdu je...že třeba věci nemyslí tak, jak je pochopíš. i to se může stát a stává často. že on ti řekne informaci A a B a ty si z toho vyvodíš důsledek C, který vůbec není pravda, ale nejsi schopna to vidět jinak. tohle se naprosto běžně mezi lidmi děje. je důležité vše probrat s ním, ne s námi. jemu musíš říct - bez afektů - že se ti tohle a tamto nelíbí, aby ti vysvětlil jak to myslel a dohodnout se na nějaké společné cestě dále. ve vztazích neexistují neřešitelné problémy. jen se do toho musíte zahryznout a vyřešit to. přeji ti hodně zdaru. jinak nevím, co jsi tady chtěla slyšet. je naprosto jasné, že když tady v afektu napíšeš takovýto popis přítele, nikdo ti neřekne - zůstaň s ním. asi tak. já vám oběma jen přeji, abyste to dokázali vyřešit a hlavně abyste se oba dokázali přizpůsobit milované osobě - nemyslím ve všem, ale každý trochu. my jsme se taky přizpůsobovali. nebylo to lehké a chtělo to pořádnou sílu a vůli, ale teď na to vzpomínám zpětně ráda.. taková ta dřina na vztahu ho nejvíce upevní. je lehké říct - nehodíme se k sobě, co takhle se rozejít. ale to by taky člověk mohl střídat celý život partnery a nic z toho. mnohem těžší a podle mě důležitější je umět říct - touhle mojí vlastností ti ubližuju, pro tebe se napravím a nebudu tohle a tamto dělat .... snad jsi mě pochopila ;)

  • souhlasím se všemi názory,ruce pryč od něho,nebo v budoucnu na to doplatíš a budeš neštastná a znovu spadneš do těch sraček co jsi byla,co píšeš.....jen kvůli němu!Na světě je někde chlap, který se bude o tebe a později o vás starat líp.....uvidíš......

  • na tvém místě bych zbrzdila s nákupy bytů, aut a podobných drahých věcí. Chtěla bych hlavně vidět snahu partnera, to co děláš je opravdu cesta do pekel, udělá si z tebe dojnou krávu. Možná ještě není dostatečně vyzrálý, aby si uvědomil, že by ze svých požadavků měl slevit. Sedněte si, vezměte tužku a papír a nastiň mu finanční situaci i s výhledem do budoucna. Možná by nebylo na škodu mu půjčit, ale dát to na papír i s přesným rozpisem, jak to bude splácet a okamžitě po výplatě to chtít zpátky.
    S těmi návštěvami rodiny bych v pohodě nebyla, nebyla bych ráda, kdyby mne partner nepouštěl do své rodiny, není důvod, aby tě od nich izoloval. Možná i oni k němu mají svoje výhrady a tak nechce, aby je před tebou ventilovali. Celkově mi to přijde, jako že tě spíš využívá než aby s tebou ve svém životě nějak dýl počítal.

  • Ahoj, taky si myslím, že z tebe tahá peníze a není to dobrý do budoucna. Když na něco nemám, tak si to nekupuju a ne že budu tahat peníze z přítelkyně a hlavně nemůže Ti splácet dluh, ale chce si koupit drahou košili, no tak to je trochu sobecké. Nejdřrív závazky a pak teprve něco navíc. Záleží na tobě, ale já bych se v takovém vztahu obávala budoucnosti, až budeš na rodičáku, tak abyste pro něj byli na prvním místě a místo plín pro mimčo si nešel koupit nové džíny. Jako taky jsem kupovala pračku, protože přítel taky neměl našetřeno, ale snažil se sehnat alespon starší ledničku, bylo mu blbý, že o kupuji jenom já, ale hned mi dokázal, že se na něj budu moc spolehnout, i když neměl ani korunu našetřenou. Prostě to vše do partnerství patří, kdyby ze mě tahal peníze, tak by to asi nefungovalo. Manžel i když přišel bez koruny, tak se opravdu změnil, z užívajícího mladíka se stal zodpovědný partner, nejsme nějací boháči, ale to nám nevadí, zatím máme na důležitý věci a ještě střádáme do rezervy, nejedeme na drahou dovolenou, když na to nemáme, tak na to holt nemáme, jedeme pod stan a jsem rádi, že jsme spolu. Jinak k rodičům jsem poprvé šla asi první týden, chodili jsme tam pak pravidelně, což je divné, že tě tam nechce brát, přijde mi to divné. A co se týče, že máš zhubnout, no nevím, taky asi není spokojenej, možná se mu líbíš, ale .... Já když jsme se s manželem poznali, tak jsem byla docela hubená, nervama s bývalým a náročnou fyzickou prací, pak jsem zase začala dělat v kanclu a s manželem jsem byla tak v pohodě, že jsem hodně kg nabrala, fakt hodně, je mi ze sebe špatně, ale od manžela jsem neslyšela jediné slovo o tom, že bych měla zhubnout, pořád mi dává najevo, že jsem pro něj krásná a miluje mě, ale že mi pomůže, když mě osobně to trápí. Nevím je to můj pohled, ale taky mi přijde, že bud není na vážný vztah dozrálý nebo s tebou nepočítá, ale vyhovuje mu, jak to funguje, nepíšeš kolik vám je, ale auto bych mu určitě nekupovala. A jako vtírat se po čtyřech letech do rodiny - to je taky divný. No chápu, že ho miluješ, ale ujisti se, že přítel bude fungovat jako opora a ne někdo koho budeš živit. Jinak zkuste si nedřív bydlet v pronájmu, jak se bude podílet na nájmu a na společných útratách, jeslti to nepotáhneš sama a on si bude užívat. Můžu se mýlit, ale takhle to na mě působí.

  • Nemyslím si, že by tě musel nutně hned finančně zneužívat, ale zdá se že zatím je co do zodpovědnosti a finanční zodpovědnosti dost nevyzrálý. Prostě vidí, že máš, tak moc nad tím nepřemýšlí a půjčuje si a utrácí jak to jde. To ale v jeho věku není zase tak neobvyklé. To se může časem i změnit. Já bývala dřív taky marnotratná a nakupovala bez rozmyslu a pak jsem si musela peníze půjčovat, třeba od přítele, a to jen proto, že jsem neuměla hospodařit (i když sama jsem na tom nebyla finančně nejhůř). Příteli jsem to pak také splácela a vždy splatila. Teď o pár let později jsem mnohem zodpovědnější, dostala jsem tzv. rozum a naopak je to teď obráceně : přítel se dostal do finančních problémů a teď jsem to já, kdo pomáhá jemu. Takže on ani tvůj přítel to nemusí myslet zle a být vyčúraný, jen se naučil brát kde se dává. Pokud s ním chceš zůstat a dát tomu šanci, musíš ho v tomhle trochu vychovat a dát mu lekci. Říct mu ano, mám tě ráda a půjčím ti, pokud to bude na něco opravdu důležitého (pro vás oba, nejen pro něj) a na zbytečný luxus nebo hadry, tak na to mu nepůjčuj. Ať se naučí, že vše má své meze a hranice a že nejsi bezedná pokladnička a on může jen natahovat ruku a myslet jen na sebe. Snad to pochopí a poučí se .....a taky ho to donutí snažit se sám, pokud něco chce. Prostě evidentně jsi z vás dvou v téhle oblasti ta rozumější ty, a tak musíš vzít věci do svých rukou a když jsou to navíc tvé peníze, tak určuj pravidla ty.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist