Co se žárlivostí?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #100572 26.8.2013 19:56

Holky, jsem až moc žárlivá, až se kvůli tomu nesnáším. Žárlím i na to, když se podívá na nějakou jinou holku... Vadí mi ten pocit, že by se mu nějaká jiná líbila. Myslíte si, že když se chlap podívá na jinou tak se mu každá líbí a že za tím není nic jiného než jen podívání? Já si pak pořád o sobě říkám jak jsem hnusná a že jsem tlustá. Jak to udělat, abych přestala žárlit? Jsem z toho už špatná...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to problém sebevědomí. Neboj, nejsi v tom sama. :-) Taky jsem tím hodně trpěla. Neříkám, že je to celé pryč, ale čím jsem si sama sebou jistější, tím méně žárlím. Teď jsme s přítelem byli na zámku a on tam má brigádu. Za spolupracovníky má hordu holek a jen jednoho kluka. :-) Takže jsme šli a všechny mile zdravil typu: Ahoj, Zuzi! :D No, byly to samozřejmě pěkný holky. Chvilku jsem si říkala, jestli se za mě nestydí a tak jsem se pro jistotu za sebe styděla já... a taky mě popadla žárlivost. No pak mi došlo, že on sem přece vzal mě, je tady se mnou, drží mě za ruku, usmívá se na mě... I když by mnohé z nich ohodnotil jistě za hezké, tak chodí se mnou a miluje mě. Tak na co, bych měla proboha žárlit. No jak jsem si to uvědomila, tak to ze mě spadlo a zlepšila se mi nálada. :-) Víš, já se taky dokážu podívat na hezkýho chlapa a říct si: Hm, to je pěknej kluk. Ale to nic neznamená... Miluju svého přítele a žádný pěkný kluk to nezmění. :-) Mám malé sebevědomí a tak mě to taky potkává, ale pracuji na tom. Přítel o tom ví a tak mě rád škádlí. :D Nejlepší je to převést do humoru. Zapracuj na svém sebevědomí, to je hlavní.

  • Tento pocit jsem měla v mém prvním vztahu, neskutečně jsem žárlila, v druhém vztahu se to všechno otočilo o 100% a přišla jsem na to: Je to o důvěře. S bývalým jsme si neříkali všechno na rovinu. Se současným partnerem si říkáme úplně všechno, co nás štve, co nás naplňuje, tolerujeme se navzájem, respektujeme a naše láska jen sílí. Samozřejmě sebevědomí v tom hraje také roli, ale myslím, že menší než je sama důvěra. :-)

  • Dívání je úplně přirozená věc. Od toho máme přece oči. Ty na muže nekoukáš? O tom pochybuji... a taky je to přece jen pohled ;-)

  • jestli je to az takhle tak bych videla mozna problem i se sebevedomim.nechces si najit psychologa,neni to zadna hanba a on by ti opravdu pomohl.to uz je hodne daleko za hranici zarlivosti.jeste teda zalezi jestli mu i delas sceny ale uz to ze si pripadas hnusna protoze se podiva na jinou je hodne varovny.opravdu se neboj vyhlesat si psychologa (lepsi na doporuceni,nekteri stoji za houno a akorat vyfasuji prachy ale nepomuzou)

  • Zkus se na sebe ráno podívat a něco si pochválit. Každá ženská je pěkná :) Jen to někdy neumí sama na sobě najít. I si třeba pochval výběr oblečení. Zvedneš si sebevědomí a nebudeš třeba tak žárlit. Nebo mě teď napadlo, co třeba návštěva nějakého toho studia, dnes je to vidět často. Nějaké ty proměny od vizážistů... Ale aby pak nežárlil moc ten partner :D Já taky trochu žárlím, ale zdravě. Občas naopak koukám po ženských já :D a když má nějaká fakt něco, co mě zaujme, tak i partnera upozorním :D Hlavně mu nedělej scény, to by se z tebou taky mohl rychle rozloučit... Nebo ještě vyhledej odbornou pomoc psychologa, jak radila anonymka výše.

  • No jééé, a tobě by se nelíbil jiný chlap než ten tvůj? Určitě joo :) Ale ten tvůj je jenom jeden jediný, kterýho miluješ a chceš s ním být. A musíš to brát, že tak nějak to má i on s tebou. ;) Takže si o sobě přestaň říkat, že jsi hnusná a tlustá, jinak by s tebou nikdo nebyl. Zvedni si něčím sebevědomí jak už radili ostatní a netrap se přehnanou žárlivostí. Taky žárlím, ale co je moc, to je moc.

  • Moc dobře znám tenhle pocit, ale je potřeba s tím začít bojovat, začít bojovat sama se sebou. Nejdřív se musíš naučit mít ráda sama sebe, ovládat své pocity, teprve pak mužeš být šťastná i ve vztahu. I tobě samotné se určitě líbí i někdo jiný než tvůj partner.. o nic nejde :-) Kdyby s tebou nechtěl být, tak s tebou není. Užívej si vztah a nekaž si ho přehnanou žárlivostí! Přeju hodně štěstí :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist