Co proti únavě?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51769 18.5.2012 12:18

Ahoj, ve středu maturuju a tak se snažím naučit se vše v nějaké přijatelné míře, ale přečtu si pár otázek a už bych si nejradši lehla, jak sem unavená, neustále se mi z toho chce spát a já už fakt nevim co mam proti tomu udělat, mam neustále otevřené okno, ale kafe nebo nápoje s kofeinem nepiju, tak neporadily byste nějaké tipy, co prot tomu? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky, dnes je krásné počasí, tak vyraž na procházku..hodinku,dvě někde kde se budeš sama procházet klidnou přírodou..až se ti trochu pročistí hlava, tak jdi domů a sedni si s učením třeba na terasu, zahradu nebo balkon a dej si k tomu pořádnou čokoládu a třeba jestli piješ coca-colu(asi ne, když nepiješ kofeinové nápoje), tak si dej k tomu pár skleniček coly, nebo vodu s vymačkaným citronem..tvá únava je způsobena velkým se soustředěním na učení, tak si to učení musíš něčím zpříjemnit :)

  • Mě napadá jedině Jinan Dvoulaločný (Ginkgo Biloba) - to je na zlepšení krevního oběhu, prokrvení mozku a člověku to pak líp myslí. Jen nevím, zda by to pomohlo i takhle na rychlo, asi se to musí brát delší dobu, aby byl vidět výsledek. Jinak únavu způsobuje i nedostatek tekutin, tak hodně pij (klidně si kup i minerálku, třeba Magnézii). Osobní rada, co pomohlo mě se učit, tak právě aby to nebyla taková nuda, tak jsem si otázku přečetla, pak jsem si nahlas říkala nejdůležitější body a ty jsem si nahrávala do telefonu a pak jsem si to pouštěla a opakovala :-). Nebo je dobrý, když ti někdo pomůže tím, že tě bude průběžně zkoušet. Naše třídní učitelka nám zase poradila rozvěsit si otázky po celém bytě, třeba i na záchod a potom právě při tom vysedávání na záchodě si to pročítat :-D ... Neuč se jeden předmět v kuse, ale střídej to třeba po třech otázkách. Přeji hodně štěstí u maturity :-)

  • Ja jsem pred statnicema zobala lecitin ... ty nejvetsi tobolky. Stacilo jednu denne a ucinek se dostavil do tri dnu. Lip jsem se soustredila a nechtelo se mi tak spat. Taky mi hodne pomaha chodit a cist si to nahlas nebo se ucit jeste s nekym, komu to budes vypravet stejne jako bys to rikala u maturity.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist