Co nejvíce názorů by mi udělalo radost. :D

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51146 4.3.2012 11:28

Sem se ta otázka nehodí. Ale je vás tu hodně , tak doufám že mě nebudete odsuzovat, ale davat mi ok rady. :D
Moje situace .... Naše rodina nemá nic moc extra peněz. Máma mě poslala at du někam hledat brygadu , není to tak že bych si zvolila lehči volbu, ale v našem městě ani v okolí 14 km okolních měst sem prošla všechno KAUFLAND TESCO DOMOVY DŮCHODCU OBCHODY BENZINKY a nikde brygadnici nepotřebujou.. Opravdu nám všem chci pomoct, tak mě napadlo že si teďko v sezoně vyměstuju kytky (konopí) ).. Udělám to tak jak tak protože fakt nechci koukat jak máma pláče skrz to že nemáme na složenky, ale chci se jen zeptat nebo spíš ujistít ,.. Někde jsem slyšela že je legální pěstovat 5 kytek. Jasný že to neberu stim prodávaním ale jen pěstovvat.. Prodávat to už je moje chyba a beru to na sebe , de mi jen o to jestli je to opravdu legální do 5 kytek...
Omlouvám se za takový hloupý dotaz, ale opravdu to jinak asi nepujde.. Máma má sama dvě práce a táta je skoro celý týden pryč . Ted je na mě aspon ten malej kousek pomoct..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • k té brigádě: nestačí se chodit ptát, ale nechávat na sebe kontakty (nejlépe životopis+motivační dopis), a to i tam, kde právě nepotřebují. Roznášení letáků se dá sehnat vždycky, jen je to vopruz. Registruj se do personálních agentur, shánějí brigádníky na kde co, sama jsem na takové brigády chodila. Poptej se po známých, klidně si dej inzerát na vývěsku v supermarketech s tím, co můžeš nabídnout. Ono říct, že to nejde je strašně jednoduché. Sama jsem teď doma na rodičovské a vůbec nemám problém brigádu sehnat, když si potřebuji přivydělat, ale já jsem zase ochotná dělat téměř cokoliv a beru to spíš jako rozptýlení.

  • full.avl4.3.2012 11:42

    Kolik ti je let? Nu a k těm kytkám, je to blbost, nevyděláš si natolik, abys měla na složenky. Nevím jestli je legální počet pět kytek, ale je to fakt hovězí nápad. :D
    Zkus třeba jít i brigády pod obec. Nevím jak u vás,ale u nás ve městě přijímají do Lidlu a do penny nedávno jsem tam byla nakupovat a měli tam cedulí jak vrata. ;-)

  • je to nelegální, pokud vím. je od tebe moc pěkné, že chceš pomoct mamince.. ale co třeba roznos letáků? držím palce.

  • Trochu jste mě tu zmátly, tak jsem to našla v zákoníku přesně jak to je:)

    Za neoprávněné přechovávání malého množství jakékoliv drogy pro vlastní potřebu může být v přestupkovém řízení uložena pokuta až do výše 15 000 Kč. (čili to není trestní čin, jako tomu myslím bylo, ale přestupek, ale pokud ti jde o peníze, tak bych tuhle pokutu neriskovala)

    Za neoprávněné přechovávání konopných drog pro vlastní potřebu v množství větším než malém může být uložen trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

    Neoprávněné pěstování rostlin nebo hub obsahujících drogy pro vlastní potřebu je nezákonné a postižitelné vždy.


    Za neoprávněné pěstování rostliny konopí pro vlastní potřebu v množství větším než malém může být uložen trest odnětí svobody až na šest měsíců, peněžitý trest nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

    Dělení drog na konopné drogy a jiné drogy, eventuálně rostliny konopí a jiné rostliny a houby obsahující drogy, zákon používá pouze v případě přechovávání a pěstování pro vlastní potřebu v množství větším než malém. Jakékoliv další způsoby nedovoleného nakládání (např. prodej, dovoz, vývoz) jsou trestány stejně bez ohledu na typ drogy.

    Co se považuje za „množství větší než malé“ stanovila vláda svým nařízením. Co se považuje za rostliny nebo houby obsahující drogy v souvislosti s pěstováním pro vlastní potřebu stanovila taktéž vláda nařízením. Vládní nařízení jsou stejně jako trestní zákoník závazná pro každého bez výjimky, tedy i pro orgány činné v trestním řízení, včetně soudů.

    Zákon nabyl účinnosti 1.1. 2010
    Zdroj http://www.legalizace.cz/legislativa/aktualni-zakon/

  • Jak říkají holky...je to nelegální, akorát tak dobrý na to zadělat si na průser (viz záznam v trestním rejstříku a s tím už brigádu tuplem neseženeš). Chce to sledovat nabídku pravidelně a na víc místech (internet, vývěsky, ...) a spokojit se i s podřadnou prací (pořád jsou to legálně vydělaný peníze). Já roznášela letáky, doplňovala zboží, když jsem pak uměla trochu víc, začala jsem různě doučovat, dělala jsem průvodce...Nebyl to vždycky med a kolikrát to bylo i o hodně bolavý (nejen) záda za pár stovek měsíčně, ale dalo se to.
    Tak, hodně zdaru.

  • Nejsem si jistá jestli je 5 kytek legálních, to si přesně nepamatuji. Ale to je stejně jedno, protože to prodávání je trestný čin, nevím kolik ti je. Ale jestli méně než 18 tak tím zaděláš na problémy nejen sobě, ale i mamce. Já bych to nedělala, dá se najít jiná brigáda, musíš hold čekat a vzít to co bude. Já třeba jednou celý prázdniny okopávala stromky a sbírala jahody, věř, že med to nebyl v těch vedrech, ale peníze jsem potřebovala. Já chápu, že chceš mamince pomoct, ale mysli i na to, jaký tohle může mít důsledky!

  • Já si teda nejsem vůbec jistá, ale myslím si, že ještě není legální ani těch pět kytek, protože zrovna nedávno jsem poslouchala televizní noviny a teprve se UVAŽUJE o změně zákona, že by se to mohlo pěstovat v malém množství, a to pouze za účelem zpracování a následné léčby... Tohle bych být tebou v žádném případě nedělala! Že to budeš pěstovat, bude ASI první průšvih, a že to budeš prodávat, to už není průšvih, ale průser!!!! A jako bonus si myslím, že by si to od Tebe koupili stejně jen mladí, kterým to nikdo jiný radši neprodá a to jsi už na nějakým tom "ohrožení mravní výchovy mladistvých???" :D nebo jak se tomu nadává :D... Já chápu, že peníze nejsou a je to strašný, ale touto "brigádou" se budeš pohybovat na sakra tenkým ledě!!!!

  • Také si myslím, že existuje lepší způsob, jak vydělat peníze, než prodávat konopí a ničit život sobě, své rodině i okolí. Pokud bys prodala trávu mému dítěti, omlouvám se za vulgaritu, urazila bych ti hlavu. Když to vezmeme do právních důsledků, jsi-li zletilá, skončíš v kriminále, jsi-li nezletilá skončíš v diagnostickém ústavu a následně v ústavu výchovném. Brigádu si určitě časem najdeš, musíš se snažit. Moji rodiče také neměli moc peněz. Už ve třinácti jsem chodila rovnat na statek balíky slámy, od 14 roznášela o víkendech noviny, od semdnácti jsem měla stálou brigádu ve večerce. Když jsem studovala, chodila jsem do agentur tipu Kapa apod. a tam mi vždy nějakou brigádu sehnali. Takže jsem vybalova zboží v Hypernově, rovnala zboží ve skladu Danone, v továrně jsem lisovala nějaké výrobky, jeden čas jsem dělala servírku. A vždy se něco našlo. Legálního. Nemůžeš však čekat, že si vyděláš desetitisíce.

  • Napiš mi vzkaz, můžu ti nabídnout přivýdělek. Tisíce tím hned nevyděláš, ale rozhodně je to legální a jistější než nějaký kytky. To není žádná legrace, musíš se o ně náležitě starat a pak ti z toho vyroste pohlaví, který je k ničemu (nevim jestli samec nebo samice) a můžeš začít znova. Napiš mi a já ti dám potřebný informace.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist