Co nafukuje břicho?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #230552 30.9.2015 19:11

Ahoj děvčata, mám problém že mam nafouklé břicho nemám špeky jen když si sednu ale kdo je nemá..ale vypadám jak tehotna celý den chodim se zataženým břichem a jsem hubena ale
Jak ho mám povoleny jakobych čekala miminko..nevím co mám
Dělat snažila jsem se civict ale nic nenafukuje mě třeba mléko nebo sója? Co myslite?
Nebo nemáte tyk rychleji trávit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, mam to samé. Už jsem vyzkoušela snad všechno, byla jsem i na testech na celiakii a intoleranci laktózy, tam mi nic nenašli. Každopádně jsem zkusila nahradit mléko sojovym a omezuju psenicne výrobky. Hlavně jsem zjistila, že nesmím cokoli, kde je tepla bíla mouka, jako palačinky, lívance, omáčky , teple pečivo. Taky omezuji vejce, luštěniny, zeleninu, ta vceobecne kvasi ve střevech a nadyma. Taky cokoli kde jsou kvasnice, není vhodne. A s tím posilováním je to taky pravda, co jsem začala, už nemám tak vzedmute břicho i když se třeba cítím nafoukla.

  • Já na to kdysi od lékařky dostala nějaké léky na nafouknutí, ale je to přes 3 roky už nevím co to bylo. :-( Takže taky vyzkoušej obvoďačku určitě ti na to něco napíše. Mě tenkrát řekla, že trpím nadýmáním, ale zůstalo mi to i když jsem vynechala vše co nadýmá. Nakonec došli k tomu, že prý může nadýmat i vzduch když špatně dýcháš u jídla a podobně. :D

  • sisterrys30.9.2015 19:57

    Můžou to být jen povolené svaly. Na jednech stránkách zabývajících se posilováním (bohužel si nepamatuji název) jsem četla, že je určitá vrstva břišních svalů, ta nejspodnější, na kterou klasické posilování břišáků nezabírá a dělá právě to vypouklé břicho. Jediný cvik je v sedě nebo lépe stoje s výdechem zatnout břicho co nejvíc, jakoby stlačit k páteři, na 7 vteřin zadržet dech a s nádechem povolit. Několikrát opakovat.
    Pokud se necítíš vyloženě nadmutá, bude to spíš toto. Vyzkoušej cvik a uvidíš, ale chce to každý den a třeba i několikrát za den.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist