Co na oběd, když se nechce vařit?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33270 15.11.2012 13:10

Ahojte maminky, co dáváte svým 1,5 letým dětem a starším k obědu, když se vám zrovna nechce vařit a ani v mrazničce nic ze zásob není? Já mám jako nouzovku polévku v sáčku z obchodu, ale tento týden mě nechuť vařit přepadla už podruhé a 2x do týdne mu dávat sáčkovku nechci, tak jsem se musela přemoci..Díky za inspirace.

děkuji za všechny reakce..milé maminky, věřím, že jste všechny tak dokonalé a sáčkovku nevaříte. :-) Já ji občas uvařím, doplním domácí bramborou a dáme si takový teplý oběd, lepší než studené jídlo k obědu...občas ale není denně - tchýně je kuchař v restauraci a kdyby věděla, že jsem jeden den nevařila, měla bych místo polévky na talíři něco jiného :-)
Naopak děkuji za všechny tipy rychlých jídel, inspiraci určitě vyzkoušíme - hlavně začnem se sladkymi obědy (dosud bývaly lívance až na svačinu)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A.t.i15.11.2012 14:03

    Vůbec si nedovedu představit, že bych dávala sobě něco tak hnusného jako je pytlíková polévka natož pak 1,5 letému dítěti. Vždyť je tolik rychlých a jednoduchých jídel, co se dá přípravit. Např. rajská omáčka, koprovka, mrkvičková omáčka, čočka na kyselo, většina polévek, krupičná kaše, palačinky....

  • Já teda dítě ještě nemám, ale když se mi nechce vařit a potřebuju nějakou rychlou polévku, tak udělám nějakou krémovou polévku, ty jsou hrozně rychlé a navíc narozdíl od pytlíkovek i zdravé. Stačí vzít třeba mražený hrášek / brokolice / pár mrkví / špenát apod., dát do vody, uvařit, rozmixovat, případně dochutit a přidat smetanu a je to. Nezabere to víc času jak pytlíkovka. Nebo dělám třeba brambory na loupačku, krupičnou či vločkovou kaši, těstoviny s tvarohem atd. - všechno jsou to rychlovky a navíc sladká jídla dětem většinou chutnaj. Nebo já je aspoń jako malá milovala.

  • I kdybych měla "padat na pusu únavou," v životě bych svému dítěti nedala něco jako je polévka z pytlíku. Nezlob se, je to jen můj názor. To bych radši udělala vývar s nudlemi nebo klasickou bramboračku, šunkofleky jsou taky hned, to samé čočky, nudle s mákem...

  • No to mu snad radši dej suchý rohlík nebo jablko, nebo vařený brambor s máslem, jogurt.Tenhle jed bych nepožila ani já, natož dítě. Nebo si kup hotové masové výživy pro mimina. Vždyť také musíš jíst, tak a ne se odbývat, tak vaříš pro dva.

  • lulatko15.11.2012 14:49

    Pouhá zmínka o sáčkovce mi nahnala husinu, ale už mlčím, o to tady nejde. :)
    Snažím se mít doma pro tyto případy vždycky doma nějakou železnou rezervu. Sama vím, jaká je to otrava vařit a hlavně to furt vymýšlet, někdy člověk funguje už jenom díky zbytkům vůle... Dítě šulit balasty ale fakt nechci. Pro sebe mívám v záloze vždy jedno balení instantní směsi na přípravu cizrnových (římských) lívanečků a v lednici je vždycky jeden bílý jogurt a rovněž nějaký džem na ozdobu se najde vždycky.
    Pro dítko či chlapa, když je krize nejvyšší: v mrazáku balení plátků rybího filé - vyndat, nechat chviličku povolit, lehce posolit, osmahnout na pánvičce na másle. K tomu brambor nebo brkaši, švestkový kompot nebo dušenou zeleninu na másle. (Balení nějaké mrazené zeleninové směsi mám vždycky rovněž v mrazáku.) Primitivní, rychlé, ale naštěstí velmi oblíbené. :D
    Pro dítko možno taky ještě třeba rychlé jednoduché zeleninové rizoto nebo těstoviny se zeleninou (rýže, těstoviny a ta mraz. zelenina se doma najde vždycky).

  • Děti ještě nemám, a když se mi nechce vařit, tak to řeším třeba bramborama s tvarohem/tvrdým sýrem, špenátovou polívkou, zeleninovou polívkou, těstovinama s tuňákem z konzervy, dušenou mrkví nebo lívancema.. Polivky z pytliku nevařim, máme doma asi dvě jako záložní, ale nejspíš čekáme, až projdou a pak půjdou do koše.. Mamka nám je občas vařila, když jsem byla malá, ale já bych to dětem rozhodně nedávala..

  • Tak co bramborovou kaši, ta je rychlá, a určitě zdravější než pytlíkovka:-D

  • Určitě dokonalé nejsme, ale pokud je čtvrtek a děti měli už podruhé sáčkovku, tak je to trochu na zamyšlní. Spousta jídel se dá zvládnout do 20-ti minut a pokud je nouze nejvyšší, tak ve spoustě restaurací s meníčky jídlo balí i domů. Asi si to neuvědomuješ, ale volbou jídelníčku dáváš dětem základy do kvality dalšího života a tyhle chemické ........ zrovna moc dobrý základ nejsou. A nechápu jak v době praček, myček,..........si někdo nenajde chvíli času na vaření pořádného jídla.

    MMch pro zajímavost, kdo to neviděl.........i těmito humusy krmí matky svoje děti a partnery.
    http://www.stream.cz/peklonataliri/771269-peklo-na-taliri-mimibazar-cz

  • těstoviny s cuketou - podusím cuketu na másle a pak to mixnu že je z toho "omáčka" ochutím jenom solí, trochu pepře nebo co má kdo rád a je to mnamka a je to hned. Kuskus je taky rychlovka stačí jenom mražená zelenina je oběd, často jíme rizito - taky bez masa jenom se zeleninou z mražáku je to za chvilku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist