Co na blití?

Otázku položila: terryk 9.9.2017 19:15

Přátelé, prosím o pomoc, malej (3roky) mi teď dvakrát brutálně zvracel, včera měl teplotu, průjem zatím nemá. Co s tím? Myslím hlavně co se týče léků, jídla, pití... Na tyhle stavy u nas moc netrpime, tak v tom lehce plavu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko9.9.2017 19:39

    Jídlo vyloučit, k pití slabý černý čaj slazený trochu glukopurem. Dávat ho po malém množství - po lžičkách, aby to žaludek snesl. K pití je taky vhodná neperlivá minerálka. Černý čaj zklidňuje žaludek, glukopur je důležitý na dodání energie, pokud dítě nejí. Minerálka je zase dobrá k dodání potřebných solí (jak jsem ale psala, bez bublinek! - ty zbytečně dráždí).
    Pokud dítě tuto dietu snese a nedostaví se průjem, zavedla bych pomalu (další den, nebo až bude jevit zájem o jídlo) po kousíčkách dietní stravu - rýže, uvařená brambora, strouhané jablko (bez šlupky), dietní suchar nebo silné slané tyčinky. Pokud projde tohle, další den možno přidat další nedráždivé, ne moc mastné potraviny (jogurt, šunka, nastrouhaný tvrdý sýr, libový vývar, těstoviny). Projde-li i tohle, najela bych v dalších dnech pak na normální stravu.
    Pokud tohle v sobě udrží

  • Borlova9.9.2017 19:46

    Pití jen po lžičkách buď černý čaj, nebo vodu s troškou soli, nebo kulíška na rehydrataci. Jíst nic moc nedávej, hlavně ne piškoty, ani ne třeba chleba. Kousek staršího rohlíku můžeš, nebo trochu brambor, vařenou mrkev, nebo naškrábaný banán, ale fakt jen trošku. Co se týče léků, tak když nemá průjem, tak netuším, já dávala enterol, ale to je spíš na průjem myslím. Jestli to má nějakou střevní virózu, tak se připrav na to, že to s největší pravděpodobností chytnete taky, páč se to přenáší vzduchem i :-( Ale třeba to nechytnete, hlavně si furt myjte ruce a třeba se vám to vyhne. Držte se a ať je Fílovi co nejdřív dobře. To pití fakt třeba pár lžiček po půl hodinách. Jinak by ti to vyblil taky :-(

  • Po lžičkách chlazená cola (1-2 kávové lžičky) nebo chlazený cerny caj.
    moje zkusenost-dokud zvrací nic pít, žádná voda, protože to letělo obratem ven. Až když aspoň 2h malej nezvracel tak pomaličku začínal něco dostávat po těch lzickach.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 427 odpovědí a 409 658 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist