Co místo vlhčených ubrousků?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27011 10.1.2012 14:54

Tak čtu jak ty vlhčené ubrousky nejsou pro miminko to pravé, chci používat látkové pleny a co se dá používat místo vlhčených ubrousků. Samozdřejmě omýt čistou vodou, ale to při každém přebalování? Děkuji za rady.

Odpovědi správkyň témat

  • Ahojky,
    taky jsem to řešila a vyřešila takhle.. malá má taky látkové plenky a koupila jsem takové ubrousky z netkané textilie( prodávaj je firmy co dodávaj hygienické potřeby třeba do restaurací atd.) a protože mám doma krbový kamna, tak na ně dám kovovou mísu s vodou a troškou šamponku( mám od Alverde, bio bez chemie) a když ji přebaluju tak ji vždy otřu tím ubrouskem.. dá se to i hodit do pračky, takže je pak normálně vyperu a jdou do oběhu znovu. Na cesty si beru namočené.
    PAk jsem taky na netu našla mycí olej medvídek, tak zkus pohledat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Proč by vlhčené ubrousky neměly být pro miminko to pravé???

  • Martasek8910.1.2012 14:56

    Taky dávám látkovky a používám ubrousky, když má načůráno méně, neutírám, když hodně, utírám. Když je pokaděná a má zadeček hodně zalajrovanej, mám staré plíny, které mám na utírání, tak namočím, utřu a zbytky dotřu ubrouskem.

  • Ahoj, já nepoužívám nic-používám klasické látkové pleny a při přebalování ji otřu vždy suchýma cípama pleny, co má právě na sobě-ale ani to podle mě není třeba pokaždé, případně čistou suchou plenou-stejně tak, když je pokajděná- když byla malá, tak to atačilo, ale teď to jsou nálože, zvlášť, když zaspíme, že kajdila, takže utírám suchou plenou to nejhorší + omyju zadeček v umyvadle (na cesty beru navlhčenou plenu -a to i pro starší děti-samozřejmě zvlášť na zadeček a na pusu a tak-je to totiž rozhodně příjmnější, než otírat ubrouskem, který je jednak chuťově hořký, takže člověku zkazí chuť třeba po dobré zmrzlině a jednak se po utření jím člověk cítí takový lepkavý-alespoň osobně je mi to nepříjemné-to otírání vlhčeným ubrouskem).

    Jinak se prodávají i pratelné látkové ubrousky, které si navlhčíš podle sebe (můžeš vlhčit třeba v měsíčkovém odvaru)

  • Každé dítko snese něco jiného. naše malá neměla zvláštní problémy s vlhčenými ubrousky, ale malému to dobře nedělá, má citlivou pokožku. Bylo mi to divné, tak jsem to vyzkoušela a nedivím se mu, mě by to taky vadilo, pálil mě zadek jak opici :-))))) (pardon). Doma na to mám vyčleněné žínky pro něj nebo lze starou plenu.

  • Dávám pleny hugies a ubrousky sice mám jsou od baby love s DM, ale raději jí omeju čistou vydou vždy na přebalování a když sme někde u námích taky není problém omýt, ovšem když sme někde v obchodě ubrousky jsou skvělí :-). Ze začátku sem používala furt pemprs a hrůza šíleně se mi oprudila fakt děs pak jí to ta voda spravila a od té doby používám ubrousky jak kdy. Teď mi ale chodí na nočník tak používáme jen vlhčené ubrousky a když jde kajdit tak pod vodu :-)

  • cudla10.1.2012 23:09

    Ahoj,já kupuju ubrousky olejové ,mají je v DM a v drogeriích SCHLECKER.Vlhké ubrousky malému taky nedělaly dobře,ale tyhle olejové mu vyhovují.

  • Lenouch2317.1.2018 22:34

    Tak to já jsem si oblíbila ubrousky od helmi baby. Neobsahují žádnou chemii, jsou neparfemované a hlavně prcka nedráždí

  • No za nás jedině muumi baby ! Nechám tu odkaz kde se o nich dozvíte víc, protože mi vždycky píše hodně maminek, co je to za značku :) www.muumibaby.cz

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist